Eén militair werd overgebracht naar een Frans militair ziekenhuis in Gao. Hij is gewond aan zijn voeten. De twee andere militairen werden ter plaatse verzorgd. Een van hen heeft zijn arm gebroken.

De families van de betrokken militairen werden op de hoogte gebracht, klinkt het in een mededeling.

In Mali bevinden zich op dit moment in totaal 100 Belgische militairen, onder wie 90 in het kader van MINUSMA, een vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali. De overige tien nemen deel aan de Europese trainingsmissie die het Malinese leger opleidt (EUTM Mali).

België is al sinds 2013 actief in Mali. Op 1 januari raakten nog twee Belgische militairen in Mali lichtgewond na een ontploffing van een bermbom (IED).

Eén militair werd overgebracht naar een Frans militair ziekenhuis in Gao. Hij is gewond aan zijn voeten. De twee andere militairen werden ter plaatse verzorgd. Een van hen heeft zijn arm gebroken. De families van de betrokken militairen werden op de hoogte gebracht, klinkt het in een mededeling. In Mali bevinden zich op dit moment in totaal 100 Belgische militairen, onder wie 90 in het kader van MINUSMA, een vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali. De overige tien nemen deel aan de Europese trainingsmissie die het Malinese leger opleidt (EUTM Mali). België is al sinds 2013 actief in Mali. Op 1 januari raakten nog twee Belgische militairen in Mali lichtgewond na een ontploffing van een bermbom (IED).