De vluchtelingen worden ondergebracht in een vakantiepark.

De bussen reden uiteindelijk onder politiebeleiding door Oranje, een dorp in de provincie Drenthe, maar op dat moment was de sfeer alweer kalmer geworden.

De vlam was in de pan geslagen toen staatssecretaris Klaas Dijkhoff eerder op de avond hoogst persoonlijk was komen melden dat niet 700 vluchtelingen naar het dorp zouden komen, zoals aangekondigd, maar 1.400.

Dat leidde niet alleen bij de bevolking tot woedende reacties, maar ook bij de burgemeester van Midden-Drenthe, Ton Baas, en bij de provinciale overheid.

Bewoners blokkeerden alle toegangswegen met auto's en de bussen met asielzoekers moesten rechtsomkeer maken.

De auto van de staatssecretaris werd ook staande gehouden en beschadigd.

Na enkele uren pleitte de burgemeester voor een opheffing van de blokkade omdat er (ook) kinderen in de bussen zaten.

Baas zal vandaag woensdag overleg plegen met de staatssecretaris, volgens de NOS.

(Belga/RR)

De vluchtelingen worden ondergebracht in een vakantiepark.De bussen reden uiteindelijk onder politiebeleiding door Oranje, een dorp in de provincie Drenthe, maar op dat moment was de sfeer alweer kalmer geworden.De vlam was in de pan geslagen toen staatssecretaris Klaas Dijkhoff eerder op de avond hoogst persoonlijk was komen melden dat niet 700 vluchtelingen naar het dorp zouden komen, zoals aangekondigd, maar 1.400. Dat leidde niet alleen bij de bevolking tot woedende reacties, maar ook bij de burgemeester van Midden-Drenthe, Ton Baas, en bij de provinciale overheid.Bewoners blokkeerden alle toegangswegen met auto's en de bussen met asielzoekers moesten rechtsomkeer maken. De auto van de staatssecretaris werd ook staande gehouden en beschadigd.Na enkele uren pleitte de burgemeester voor een opheffing van de blokkade omdat er (ook) kinderen in de bussen zaten.Baas zal vandaag woensdag overleg plegen met de staatssecretaris, volgens de NOS.(Belga/RR)