Onder een breed spandoek met daarop 'Black Lives Matter' kwamen manifestanten 's ochtends vroeg voor het justitiepaleis van deze grote stad in het noorden van de VS bijeen om gerechtigheid te eisen voor George Floyd.

Derek Chauvin (44) zette op 25 mei minutenlang zijn knie op de hals van de Afro-Amerikaan, waardoor die stikte. Voorbijgangers filmden het tafereel en zetten het op het internet, wat een wereldwijde golf van verontwaardiging uitlokte en reusachtige betogingen tegen politiegeweld en raciale ongelijkheid.

Onder een breed spandoek met daarop 'Black Lives Matter' kwamen manifestanten 's ochtends vroeg voor het justitiepaleis van deze grote stad in het noorden van de VS bijeen om gerechtigheid te eisen voor George Floyd. Derek Chauvin (44) zette op 25 mei minutenlang zijn knie op de hals van de Afro-Amerikaan, waardoor die stikte. Voorbijgangers filmden het tafereel en zetten het op het internet, wat een wereldwijde golf van verontwaardiging uitlokte en reusachtige betogingen tegen politiegeweld en raciale ongelijkheid.