Volgens het Witte Huis is de stemming echter nutteloos.

Het plan van Boehner verlaagt de tekorten in tien jaar tijd met 915 miljard dollar in ruil voor een verhoging van de schuldlimiet met 900 miljard dollar tegen 2 augustus, de datum waarna de grootste economie van de wereld haar leningscapaciteit verliest en een rampzalige wanbetaling riskeert.

Democraten: 'Uitgesloten'

Boehner wil het schuldenplafond nogmaals verhogen in het begin van 2012, midden in de campagne voor de parlements- en presidentsverkiezingen van november. Voor de Democraten is die oplossing 'uitgesloten' omdat ze het probleem alleen maar met zes maanden uitstelt en 'de Verenigde Staten in gevaar' zou brengen.

Verwacht wordt dat het Huis van Afgevaardigden donderdag de voorgestelde verhoging van het schuldenplafond goedkeurt, die in de Senaat op eensgezind verzet van de Democraten botst, zei de leider van de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor. De goedkeuring van de maatregel, waar alle 51 Democraten en twee onafhankelijken in de Senaat tegen zijn, zal tot onderhandelingen leiden tussen leiders van beide zijden in een poging te voorkomen dat de VS in gebreke blijven.

Functionarissen van de regering-Obama zullen pas na de sluiting van de financiële markten vrijdag bekendmaken hoe de regering tewerk zal gaan om de rekeningen van het land te betalen als het schuldenplafond niet verhoogd wordt, zei een functionaris van de Democratische partij. (Belga/SD)

Volgens het Witte Huis is de stemming echter nutteloos. Het plan van Boehner verlaagt de tekorten in tien jaar tijd met 915 miljard dollar in ruil voor een verhoging van de schuldlimiet met 900 miljard dollar tegen 2 augustus, de datum waarna de grootste economie van de wereld haar leningscapaciteit verliest en een rampzalige wanbetaling riskeert. Democraten: 'Uitgesloten' Boehner wil het schuldenplafond nogmaals verhogen in het begin van 2012, midden in de campagne voor de parlements- en presidentsverkiezingen van november. Voor de Democraten is die oplossing 'uitgesloten' omdat ze het probleem alleen maar met zes maanden uitstelt en 'de Verenigde Staten in gevaar' zou brengen. Verwacht wordt dat het Huis van Afgevaardigden donderdag de voorgestelde verhoging van het schuldenplafond goedkeurt, die in de Senaat op eensgezind verzet van de Democraten botst, zei de leider van de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, Eric Cantor. De goedkeuring van de maatregel, waar alle 51 Democraten en twee onafhankelijken in de Senaat tegen zijn, zal tot onderhandelingen leiden tussen leiders van beide zijden in een poging te voorkomen dat de VS in gebreke blijven. Functionarissen van de regering-Obama zullen pas na de sluiting van de financiële markten vrijdag bekendmaken hoe de regering tewerk zal gaan om de rekeningen van het land te betalen als het schuldenplafond niet verhoogd wordt, zei een functionaris van de Democratische partij. (Belga/SD)