In een interview met het ABC-programma Good Morning America weigerde Donald Trump victorie te kraaien na zijn derde overwinning op rij in de voorverkiezingen. Na New Hampshire en South Carolina won de flamboyante miljardair ook in Nevada zeer overtuigend. Zo overtuigend dat sommige media schrijven dat hij de zege op zak heeft. 'Ik hoop het, we hebben zeker een voordeel', zo bleef Trump voorzichtig.

Lees ook: 'Republikeinse race kan nog alle kanten uit'

Wel onthulde hij, op vraag van George Stephanopoulos, welke drie thema's hij als eerste wil aanpakken, mocht hij in november verkozen worden tot de opvolger van Barack Obama: illegale immigratie, gezondheidszorg en steun voor veteranen.

'Het eerste wat ik zou doen, is enkele executive orders afschaffen die door onze president zijn ondertekend, zeker die over de grens, waar mensen het land kunnen binnenstromen zoals Zwitserse kaas. Ik zal onmiddellijk in gang schieten om ObamaCare weg te werken en we zullen beginnen zorgen voor het leger en onze veteranen, zij zijn absoluut verschrikkelijk behandeld.'

Op de vraag om wat specifieker te zijn over die eerste twee thema's, antwoordt Trump dat hij altijd heel specifiek is, zonder echter concreet te worden. Zo spreekt hij opnieuw over de muur die hij wil bouwen langs de grens met Mexico en zegt hij dat 'ObamaCare tegen 2017 dood zal zijn, omdat de mensen zich niet inschrijven.'

Beluister het fragment

Donderdag, in de aanloop naar Super Tuesday op 1 maart, organiseert CNN een nieuw Republikeins debat. (KVDA)

In een interview met het ABC-programma Good Morning America weigerde Donald Trump victorie te kraaien na zijn derde overwinning op rij in de voorverkiezingen. Na New Hampshire en South Carolina won de flamboyante miljardair ook in Nevada zeer overtuigend. Zo overtuigend dat sommige media schrijven dat hij de zege op zak heeft. 'Ik hoop het, we hebben zeker een voordeel', zo bleef Trump voorzichtig.Lees ook: 'Republikeinse race kan nog alle kanten uit'Wel onthulde hij, op vraag van George Stephanopoulos, welke drie thema's hij als eerste wil aanpakken, mocht hij in november verkozen worden tot de opvolger van Barack Obama: illegale immigratie, gezondheidszorg en steun voor veteranen.'Het eerste wat ik zou doen, is enkele executive orders afschaffen die door onze president zijn ondertekend, zeker die over de grens, waar mensen het land kunnen binnenstromen zoals Zwitserse kaas. Ik zal onmiddellijk in gang schieten om ObamaCare weg te werken en we zullen beginnen zorgen voor het leger en onze veteranen, zij zijn absoluut verschrikkelijk behandeld.'Op de vraag om wat specifieker te zijn over die eerste twee thema's, antwoordt Trump dat hij altijd heel specifiek is, zonder echter concreet te worden. Zo spreekt hij opnieuw over de muur die hij wil bouwen langs de grens met Mexico en zegt hij dat 'ObamaCare tegen 2017 dood zal zijn, omdat de mensen zich niet inschrijven.'Beluister het fragmentDonderdag, in de aanloop naar Super Tuesday op 1 maart, organiseert CNN een nieuw Republikeins debat. (KVDA)