'Ik heb net bevestiging gekregen dat de eerste vervanger van Aboe Bakr al-Baghdadi uitgeschakeld is door Amerikaanse soldaten', zo vermeldt zijn tweet. 'Hij zou waarschijnlijk de toppositie hebben ingenomen - Nu is hij ook dood.'

Trump maakt geen verdere details bekend, ook niet over de identiteit van de uitgeschakelde IS-topman. Het is dus niet duidelijk over wie hij het precies heeft.

De Koerdische militie YPG meldde zondag dat ook IS-woordvoerder Aboe al-Hassan al-Moedjadjir is gedood. Hij gold als één der belangrijkste figuren binnen de jihadistische organisatie.

'Ik heb net bevestiging gekregen dat de eerste vervanger van Aboe Bakr al-Baghdadi uitgeschakeld is door Amerikaanse soldaten', zo vermeldt zijn tweet. 'Hij zou waarschijnlijk de toppositie hebben ingenomen - Nu is hij ook dood.' Trump maakt geen verdere details bekend, ook niet over de identiteit van de uitgeschakelde IS-topman. Het is dus niet duidelijk over wie hij het precies heeft. De Koerdische militie YPG meldde zondag dat ook IS-woordvoerder Aboe al-Hassan al-Moedjadjir is gedood. Hij gold als één der belangrijkste figuren binnen de jihadistische organisatie.