Donald Trump maakt zich geen zorgen over bekentenissen Flynn

02/12/17 om 17:07 - Bijgewerkt om 22:26

Bron: Belga

Donald Trump heeft vandaag opnieuw gezegd dat er tijdens de race naar het Witte Huis 'geen enkele collusie' geweest is tussen zijn campagneteam en Rusland.

Donald Trump maakt zich geen zorgen over bekentenissen Flynn

Amerikaans president Donald Trump op 26 juni 2017 tijdens een persconferentie aan het Witte Huis. © REUTERS

'Geen enkele collusie', antwoordde Tump op vragen die journalisten hem stelden over de zaak-Flynn.

Die laatste gaf gisteren toe dat hij in het verleden gelogen heeft tegen de FBI over contacten met Rusland. Flynn zou eind 2016 de Russen 'gecontacteerd' hebben 'op vraag van een zeer hoge verantwoordelijke' van het transitieteam-Trump. Die zeer hoge verantwoordelijke zou Jared Kushner zijn, de schoonzoon van president Donald Trump.

Op de vraag of hij ongerust is, antwoordde de president 'neen, dat ben ik niet'. 'Wat aangetoond is, is dat er geen enkele collusie is geweest. Absoluut geen enkele collusie', aldus Trump in de tuinen van het Witte Huis.

In een tweet voegde president eraan toe dat Flynn tijdens de transitieperiode niets illegaals heeft gedaan. Flynn bekende vrijdag dat hij gelogen heeft tegen de FBI over contacten met Rusland.

'Ik heb generaal Flynn aan de kant moeten zetten omdat hij loog tegen de vicepresident en de FBI. Hij pleitte schuldig aan leugens. Dat is triest omdat zijn acties tijdens de transitieperiode legaal waren. Hij had niets te verbergen!', schreef Trump zaterdag op Twitter.

Flynn (58) is de eerste (ex-)functionaris van de regering-Trump en de vierde persoon uit de campagne-Trump die in staat van beschuldiging is gesteld in het kader van het onderzoek naar mogelijke 'collusie' tussen Moskou en leden van het campagneteam van Trump, alsmede mogelijke belemmering van de rechtsgang en financiële misdrijven.

De inbeschuldigingstelling van Flynn onderstreept een aantal belangrijke vragen in het Ruslandonderzoek. Wat wist Trump over Flynns conversaties met de Russische ambassadeur? Wat weet Flynn over mogelijke samenwerking tussen Trumps campagneteam en vertegenwoordigers van het Russische regime?

Onze partners