Na afloop gaf Trump geen commentaar maar woensdagochtend minimaliseerde hij tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox het belang van deze ontmoeting. Op de vraag van FOX News of Trump vertrouwen had in de informatie die de geheime dienst hem zal toespelen, was de magnaat duidelijk: "Niet bepaald, van mensen die dit voor ons land hebben gedaan. Je moet eens kijken wat er in de afgelopen tien jaar is gebeurd... Het was catastrofaal", zei Trump.

De Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november gaf al te kennen niet met deze mensen te willen werken. "Ik zal hen niet gebruiken omdat ze zo'n slechte beslissingen hebben genomen", vulde Trump nog aan. Trump vindt dat de geheime diensten in zijn land een grote verantwoordelijkheid dragen voor de mislukte invasie in Irak in 2003, de val van Saddam Hoessein die daarop volgde en het machtsvacuüm in het land dat tot de opmars van Islamitische Staat heeft geleid. (Belga/NSK)

Na afloop gaf Trump geen commentaar maar woensdagochtend minimaliseerde hij tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox het belang van deze ontmoeting. Op de vraag van FOX News of Trump vertrouwen had in de informatie die de geheime dienst hem zal toespelen, was de magnaat duidelijk: "Niet bepaald, van mensen die dit voor ons land hebben gedaan. Je moet eens kijken wat er in de afgelopen tien jaar is gebeurd... Het was catastrofaal", zei Trump.De Republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november gaf al te kennen niet met deze mensen te willen werken. "Ik zal hen niet gebruiken omdat ze zo'n slechte beslissingen hebben genomen", vulde Trump nog aan. Trump vindt dat de geheime diensten in zijn land een grote verantwoordelijkheid dragen voor de mislukte invasie in Irak in 2003, de val van Saddam Hoessein die daarop volgde en het machtsvacuüm in het land dat tot de opmars van Islamitische Staat heeft geleid. (Belga/NSK)