Donald Trump en Ted Cruz voeren nu ‘vrouwengevecht’

Melania en Donald Trump © REUTERS

Nadat een anti-Trumpgroep een naaktfoto van mevrouw Trump verdeelde, dreigde The Donald met represailles tegen Heidi Cruz, de echtgenote van zijn Republikeinse rivaal Ted Cruz.

Zowel de Republikeinse koploper Donald Trump als zijn naaste rivaal Ted Cruz waren de voorbije dagen, scheen het, volop geconcentreerd op wat in Brussel gebeurde. Trump liet verstaan dat verdachten wat hem betreft gemarteld konden worden, en dat Islamitische Staat ten minste bang moest kunnen gemaakt worden voor een aanval met een Amerikaanse kernbom. Cruz pleitte intussen voor speciale politiepatrouilles in moslimbuurten met dreigende radicalisering binnen de VS.

Maar ineens ging het ergens anders over. Dat begon met een naaktfoto van Melania Trump, die dateert van 2000 en verscheen in de Britse editie van het magazine G.Q. Melania was op dat moment de verloofde van Trump, ze werkte als model en de foto werd gemaakt aan boord van Trumps vliegtuig.

Een anti-Trump SuperPAC, Make America Awesome, had de foto via Facebook verspreid in de conservatieve staat Utah, met veel mormonen, waar Ted Cruz dinsdag bij een Republikeinse caucus de absolute meerderheid haalde. De foto werd gedeeld met opschrift: “Ontmoet Melania Trump, uw volgende First Lady. Of breng dinsdag uw stem uit op Ted Cruz”.

Trump, die er blijkbaar vanuit ging dat Cruz achter de Facebookfoto zat, reageerde via Twitter:

“Liegende Ted Cruz heeft daarnet in zijn advertentie een foto van Melania uit G.Q. gebruikt. Pas op, liegende Ted, of ik zal uit de school klappen over je vrouw!”

Er is geen vaststelbaar verband tussen de SuperPAC en de Cruz-campagne. Cruz ontkende elke betrokkenheid.

Daarop verdween de tweet even, om 10 minuten later weer op te duiken, nauwelijks gewijzigd.

Cruz antwoordde via een eigen tweet: “Foto van je vrouw niet van ons, Donald, als je Heidi probeert aan te vallen ben je nog meer een lafaard dan ik dacht”. Hij voegde de hashtag classless toe.

Waarna Trump: “Liegende Ted Cruz ontkende dat hij iets te doen had met het publiceren van de G.Q. modelfoto van Melania. Het is daarom dat we hem liegende Ted noemen”.

Op CNN leende Cruz, zonder dat te vermelden, een fragment uit de film The American President met Michael Douglas: “Als Donald een karaktergevecht wil aangaan, kan hij zich beter tot mij beperken, want Heidi is ver boven zijn niveau”.

Waarop Trump: “Liegende Ted Cruz steelt buitenlandse politiek van mij en lijnen van Michael Douglas – een zoveelste oneerlijke politicus”.

Vraag is nu wat Trump achter de hand heeft over Heidi, als er al iets is.

Heidi Cruz heeft verlof genomen uit haar topbaan bij Goldman Sachs om mee te werken in de campagne van echtgenoot Ted. Zijzelf reageerde: “Zoals jullie wellicht intussen weten zijn de meeste van de dingen, vele van de dingen die anderen zeggen niet gebaseerd op de realiteit”.

Ook zij gaf aan dat de Cruzcampagne niets met de foto te maken had.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content