Donald Trump door veiligheidsagenten van podium gehaald in Nevada (video)

© Belga

Donald Trump is tijdens een verkiezingsmeeting in Reno, in de swing state Nevada, korte tijd van het podium gehaald door de Amerikaanse geheime dienst. Een man werd uit de zaal verwijderd, waarna de Republikeins presidentskandidaat terugkeerde naar het podium.

De geheime dienst, verantwoordelijk voor de veiligheid van de Amerikaanse president en de presidentskandidaten, zei dat een man gewapende in het publiek was gesignaleerd en onmiddellijk werd geëvacueerd.

Na het fouilleren van de man en het doorzoeken van de onmiddellijke omgeving werden volgende de geheime dienst geen wapens gevonden.

Tumult

Op beelden van het incident die door verschillende Amerikaanse media gepubliceerd werden is te zien hoe veiligheidsagenten Trump plots vastgrijpen en van het podium halen. Te zien is ook hoe vooraan in de zaal tumult ontstaat, en de veiligheidsagenten een man vastgrijpen om hem vervolgens naar buiten te begeleiden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat later kon Trump terugkeren naar het podium. ‘Niemand zei dat het makkelijk zou zijn voor ons,’ zei hij. ‘Maar we zullen nooit gestopt worden. Ik wil de geheime diensten bedanken, deze mannen zijn fantastisch. Ze krijgen niet genoeg erkenning.’

Wijzend naar de eerste rijen van het publiek zegt Trump vervolgens: ‘Ik wil ook al deze mensen bedanken. Wauw, ik zag wat jullie deden, jullie waren ongelofelijk. Bedankt kerels, dat is een sterke groep mensen hier. Niemand valt onze mensen lastig, juist?’

Op zijn website bedankte Trump na het incident de Amerikaanse geheime dienst nogmaals voor de ‘snelle en professionele reactie’.

Onderzoek

Volgens de geheime dienst loopt er nog een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident.

Donald Trump voert momenteel, net als Hillary Clinton, nog volop campagne in staten waar de kiezers nog niet beslist hebben op wie ze op 8 november zullen stemmen. (Belga/KVDA)

Bekijk ook: het laatste campagneweekend in beeld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content