Donald Trump: ‘Biden gebruikt mijn naam om eigen falen te verhullen’

(Archiefbeeld) Donald Trump © Belga Image

‘Dit politieke theater is slechts een afleiding voor het feit dat Biden compleet heeft gefaald.’ Dat zegt de voormalige president Donald Trump donderdag kort na de toespraak van president Joe Biden naar aanleiding van de eerste verjaardag van de bestorming van het Capitool. Biden haalde daarin opvallend hard uit naar zijn voorganger, die volgens de huidige bewoner van het Witte Huis via de creatie van een web van leugens de aanzet gaf voor het geweld.

‘Biden, die ons land aan het vernietigen is door een waanzinnig beleid van open grenzen, corrupte verkiezingen, een rampzalig energiebeleid, ongrondwettelijke mandaten en verwoestende sluitingen van scholen, gebruikte vandaag mijn naam om Amerika nog verder te verdelen’, aldus Trump in een mededeling die door zijn woordvoerster Liz Harrington op Twitter werd gepost.

Volgens Trump gebruikt Biden de speech, waarin hij Trumps naam trouwens bewust niet vermeldde maar wel verwees naar ‘de vorige president, enkel maar om de Amerikanen af te leiden van zijn mislukkingen. ‘Ons land heeft geen grenzen meer, heeft de controle over COVID volledig verloren, is niet meer energieonafhankelijk, de inflatie is ongebreideld, ons leger verkeert in chaos en ons vertrek uit Afghanistan was misschien de meest beschamende dag uit de geschiedenis van de VS’, aldus Trump.

Hij vraagt zich ook af waarom de commissie ‘vol partijdige fraudeurs’ (die de aanval van het Capitool onderzoekt, red.) de ‘frauduleuze’ presidentsverkiezingen niet bespreekt. ‘Ze doen dat niet omdat ze geen antwoorden of rechtvaardigingen hebben voor wat er is gebeurd. Ze zijn met iets weggekomen en dat leidt tot de vernieling van ons land’, aldus Trump, die toevoegt dat ‘de cijfers voor zichzelf spreken’.

‘De Democraten willen deze 6 januari claimen, zodat ze angst kunnen stoken en Amerikan verdelen. Ze mogen hem hebben, want Amerika kan door hun leugens en polarisatie heen kijken’, besluit Trump. Hij had donderdag ook een persconferentie gepland, maar annuleerde die eerder deze week.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content