"Dominique Strauss-Kahn heeft de raad van bestuur vandaag op de hoogte gebracht van zijn beslissing om, met onmiddellijke ingang, af te treden als directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds", zo luidt het. In een bijgevoegde brief geeft DSK meer uitleg.

"Het is met een oneindige droefheid dat ik me gedwongen voel om vandaag mijn ontslag als algemeen directeur van het IMF aan te bieden. Ik houd eraan om ten stelligste alle beschuldigingen tegen mij te ontkennen. Ik wil het instituut dat ik jarenlang met eer en toewijding geleid heb, beschermen. En ik wil vooral al mijn tijd en al mijn energie inzetten om mijn onschuld te bewijzen", aldus de brief.
De Amerikaanse minister van Financiën, Timothy Geithner, zei dinsdag al dat Dominique Strauss-Kahn niet meer bij machte is om het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te leiden

Strauss-Kahn werd afgelopen weekend gearresteerd op beschuldiging van aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje van een hotel in New York.

De ex-topman van het IMF verblijft momenteel in de beruchte gevangenis van Rikers Island. Hij zal een nieuwe poging ondernemen om op borgtocht vrij te komen. Zijn advocaten zullen proberen om een vrijlating af te dwingen onder strikte voorwaarden, zoals het dragen van een elektronische enkelband, meldt CNN.

"Ze denken dat ze een aanbod hebben dat de rechter zal aanvaarden", zegt Jeff Toobin, de gerechtelijke expert van de nieuwszender. Volgens hem maken de voorwaarden het voor de IMF-topman "onmogelijk" om de Verenigde Staten te ontvluchten.

Het IMF start weldra de selectieprocedure voor een nieuwe topman. Ondertussen blijft de Amerikaan John Lipsky de waarnemend directeur. (Belga)

"Dominique Strauss-Kahn heeft de raad van bestuur vandaag op de hoogte gebracht van zijn beslissing om, met onmiddellijke ingang, af te treden als directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds", zo luidt het. In een bijgevoegde brief geeft DSK meer uitleg. "Het is met een oneindige droefheid dat ik me gedwongen voel om vandaag mijn ontslag als algemeen directeur van het IMF aan te bieden. Ik houd eraan om ten stelligste alle beschuldigingen tegen mij te ontkennen. Ik wil het instituut dat ik jarenlang met eer en toewijding geleid heb, beschermen. En ik wil vooral al mijn tijd en al mijn energie inzetten om mijn onschuld te bewijzen", aldus de brief. De Amerikaanse minister van Financiën, Timothy Geithner, zei dinsdag al dat Dominique Strauss-Kahn niet meer bij machte is om het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te leiden Strauss-Kahn werd afgelopen weekend gearresteerd op beschuldiging van aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje van een hotel in New York. De ex-topman van het IMF verblijft momenteel in de beruchte gevangenis van Rikers Island. Hij zal een nieuwe poging ondernemen om op borgtocht vrij te komen. Zijn advocaten zullen proberen om een vrijlating af te dwingen onder strikte voorwaarden, zoals het dragen van een elektronische enkelband, meldt CNN. "Ze denken dat ze een aanbod hebben dat de rechter zal aanvaarden", zegt Jeff Toobin, de gerechtelijke expert van de nieuwszender. Volgens hem maken de voorwaarden het voor de IMF-topman "onmogelijk" om de Verenigde Staten te ontvluchten.Het IMF start weldra de selectieprocedure voor een nieuwe topman. Ondertussen blijft de Amerikaan John Lipsky de waarnemend directeur. (Belga)