Dokoe Oemarov, de leider van de islamitische opstand in de noordelijke Kaukasus en een van Ruslands meest gezochte mannen, is volgens berichten mogelijk gedood bij een speciale operatie van de Russische veiligheidsdiensten. Volgens het Russische persagentschap Interfax, dat een bron binnen de veiligheidsdiensten aanhaalt, werd Oemarov maandag samen met 16 andere terroristen gedood tijdens de belegering van een terroristenkamp in de deelstaat Ingoesjetië. Ook drie leden van de veiligheidstroepen lieten het leven.

De dood van Oemarov is echter nog niet officieel bevestigd en de Tsjetsjeense rebellenleider werd de voorbije jaren al verschillende keren dood verklaard.

Moslimstaat

Oemarov geldt als leider van de islamitische opstand in de noordelijke Kaukasus. Hij wil in de regio een streng islamitische staat vestigen, en noemt zichzelf de emir van het Kaukasus Emiraat.

Hij stelde zich verantwoordelijk voor talloze zelfmoordaanslagen, waaronder die op de Moskouse metro in maart vorig jaar op en op de internationale luchthaven Domodedovo van Moskou in februari van dit jaar. Bij die aanslagen vielen respectievelijk 40 en 38 doden.

(KVDA)

Dokoe Oemarov, de leider van de islamitische opstand in de noordelijke Kaukasus en een van Ruslands meest gezochte mannen, is volgens berichten mogelijk gedood bij een speciale operatie van de Russische veiligheidsdiensten. Volgens het Russische persagentschap Interfax, dat een bron binnen de veiligheidsdiensten aanhaalt, werd Oemarov maandag samen met 16 andere terroristen gedood tijdens de belegering van een terroristenkamp in de deelstaat Ingoesjetië. Ook drie leden van de veiligheidstroepen lieten het leven. De dood van Oemarov is echter nog niet officieel bevestigd en de Tsjetsjeense rebellenleider werd de voorbije jaren al verschillende keren dood verklaard. Moslimstaat Oemarov geldt als leider van de islamitische opstand in de noordelijke Kaukasus. Hij wil in de regio een streng islamitische staat vestigen, en noemt zichzelf de emir van het Kaukasus Emiraat. Hij stelde zich verantwoordelijk voor talloze zelfmoordaanslagen, waaronder die op de Moskouse metro in maart vorig jaar op en op de internationale luchthaven Domodedovo van Moskou in februari van dit jaar. Bij die aanslagen vielen respectievelijk 40 en 38 doden. (KVDA)