Het doelwit in kwestie was Abdikadir Mohamed Abdikadir, alias Ikrima. Hij was erg nauw met de intussen overleden al-Qaeda-leden Harun Fazul en Saleh Nabhan, die volgens de VS een rol speelden in de bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in 1998 en de aanslag op een hotel in Mombasa in 2002.

De mislukte Amerikaanse raid in het Somalische Baraawe volgde op een bloedbad dat al-Shabab twee weken eerder had aangericht in een winkelcentrum in Nairobi. Daarbij kwamen 61 burgers, 6 militairen en 5 aanvallers om. Bij de raid, die volgens Amerikaanse media werd uitgevoerd door de SEAL-elitetroepen, moesten de Amerikanen terugtrekken toen ze onder vuur genomen werden. (Belga/TV)

Het doelwit in kwestie was Abdikadir Mohamed Abdikadir, alias Ikrima. Hij was erg nauw met de intussen overleden al-Qaeda-leden Harun Fazul en Saleh Nabhan, die volgens de VS een rol speelden in de bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in 1998 en de aanslag op een hotel in Mombasa in 2002.De mislukte Amerikaanse raid in het Somalische Baraawe volgde op een bloedbad dat al-Shabab twee weken eerder had aangericht in een winkelcentrum in Nairobi. Daarbij kwamen 61 burgers, 6 militairen en 5 aanvallers om. Bij de raid, die volgens Amerikaanse media werd uitgevoerd door de SEAL-elitetroepen, moesten de Amerikanen terugtrekken toen ze onder vuur genomen werden. (Belga/TV)