De dodentol van de giframp in Hongarije is opgelopen tot negen. De directeur-generaal van de aluminiumfabriek die aan de basis ligt van de ramp is woensdag vrijgelaten.

De man werd enkele dagen geleden opgepakt en wordt verdacht van grootschalige blootstelling aan gevaar en van milieuschade. Maar de gronden van verdenking werden in het huidige stadium van het onderzoek niet voldoende geacht om hem in voorlopige hechtenis te nemen.

Negende slachtoffer

De rampbestrijdingsdienst maakte woensdag bekend dat een bejaard persoon in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen na de giftige stroom modder die op 4 oktober vrijkwam. Het gaat om iemand uit Kolontar, het dorp dat vlak bij het lekkende reservoir gelegen is en het meest onder de ramp te lijden heeft.

De Hongaarse regering hield woensdag een ministerraad in Veszprem, niet ver van het rampgebied. Daarna brachten de regeringsleden een bezoek aan Kolontar, waar ze de renovatiewerken opvolgden.

De dodentol van de giframp in Hongarije is opgelopen tot negen. De directeur-generaal van de aluminiumfabriek die aan de basis ligt van de ramp is woensdag vrijgelaten.De man werd enkele dagen geleden opgepakt en wordt verdacht van grootschalige blootstelling aan gevaar en van milieuschade. Maar de gronden van verdenking werden in het huidige stadium van het onderzoek niet voldoende geacht om hem in voorlopige hechtenis te nemen.Negende slachtofferDe rampbestrijdingsdienst maakte woensdag bekend dat een bejaard persoon in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen na de giftige stroom modder die op 4 oktober vrijkwam. Het gaat om iemand uit Kolontar, het dorp dat vlak bij het lekkende reservoir gelegen is en het meest onder de ramp te lijden heeft. De Hongaarse regering hield woensdag een ministerraad in Veszprem, niet ver van het rampgebied. Daarna brachten de regeringsleden een bezoek aan Kolontar, waar ze de renovatiewerken opvolgden.