Dat zijn er 18.000 meer dan de vorige balans. Waarschijnlijk is ook dit cijfer nog niet definitief.

De nieuwste schatting houdt immers geen rekening met een groot aantal slachtoffers die door familieleden zelf zijn begraven, zonder dat de autoriteiten daarvan op de hoogte zijn gesteld. Er zijn ook nog 300.000 gewonden.

Tsunami
Het aantal doden zal op die manier dat van de verwoestende tsunami van 26 december 2004 in Zuidoost-Azië evenaren. Daarbij vielen toen circa 250.000 doden.

Een maand na de ramp is de situatie in Haïti, en dan vooral in de hoofdstad Port-au-Prince, nog altijd nijpend. Veel mensen zijn nog dakloos en hebben een gebrek aan voedsel en proper drinkwater.

Regenseizoen
Hulpverleners kijken dan ook met bange ogen naar de komst van het regenseizoen dat, wegens het tekort aan tenten of onderdak, kan leiden tot de uitbraak van ziekten.

Ook is het op vele plekken nog gevaarlijk. Dinsdag stortte een zwaar beschadigde supermarkt in Port-au-Prince nog in. Er waren mogelijk acht mensen aanwezig in het pand. Volgens de lokale autoriteiten waren ze aan het plunderen toen het gebouw instortte.

(ANP/AFP/BBC)

Dat zijn er 18.000 meer dan de vorige balans. Waarschijnlijk is ook dit cijfer nog niet definitief.De nieuwste schatting houdt immers geen rekening met een groot aantal slachtoffers die door familieleden zelf zijn begraven, zonder dat de autoriteiten daarvan op de hoogte zijn gesteld. Er zijn ook nog 300.000 gewonden.TsunamiHet aantal doden zal op die manier dat van de verwoestende tsunami van 26 december 2004 in Zuidoost-Azië evenaren. Daarbij vielen toen circa 250.000 doden.Een maand na de ramp is de situatie in Haïti, en dan vooral in de hoofdstad Port-au-Prince, nog altijd nijpend. Veel mensen zijn nog dakloos en hebben een gebrek aan voedsel en proper drinkwater.RegenseizoenHulpverleners kijken dan ook met bange ogen naar de komst van het regenseizoen dat, wegens het tekort aan tenten of onderdak, kan leiden tot de uitbraak van ziekten.Ook is het op vele plekken nog gevaarlijk. Dinsdag stortte een zwaar beschadigde supermarkt in Port-au-Prince nog in. Er waren mogelijk acht mensen aanwezig in het pand. Volgens de lokale autoriteiten waren ze aan het plunderen toen het gebouw instortte.(ANP/AFP/BBC)