Op de Mentawai-eilanden, voor de westkust van het Indonesische eiland Sumatra, zijn al meer dan 270 doden geteld, na de tsunami die volgde op de aardbeving van maandag. Dat maakten de hulpdiensten woensdag bekend. De vorige balans stond op 152 doden. Meer dan 400 mensen zijn nog vermist.

Mentawai-eilanden

De aardbeving, die een kracht van 7,7 op de Schaal van Richter had, deed zich maandag voor nabij de Mentawai-eilanden, zo'n 280 km ten zuiden van de toeristische badplaats Padang op Sumatra.

De autoriteiten vaardigden een tsunami-alarm uit, maar dat werd snel opgeheven.

Toch werd de eilanden Noord- en Zuid-Pagai getroffen door golven van zo'n drie meter hoog. Zeker tien dorpen zijn met de grond gelijk gemaakt, meldt de BBC.

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft een bezoek aan Vietnam afgebroken en is teruggekeerd naar zijn land.

Op de Mentawai-eilanden, voor de westkust van het Indonesische eiland Sumatra, zijn al meer dan 270 doden geteld, na de tsunami die volgde op de aardbeving van maandag. Dat maakten de hulpdiensten woensdag bekend. De vorige balans stond op 152 doden. Meer dan 400 mensen zijn nog vermist. Mentawai-eilanden De aardbeving, die een kracht van 7,7 op de Schaal van Richter had, deed zich maandag voor nabij de Mentawai-eilanden, zo'n 280 km ten zuiden van de toeristische badplaats Padang op Sumatra. De autoriteiten vaardigden een tsunami-alarm uit, maar dat werd snel opgeheven. Toch werd de eilanden Noord- en Zuid-Pagai getroffen door golven van zo'n drie meter hoog. Zeker tien dorpen zijn met de grond gelijk gemaakt, meldt de BBC. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft een bezoek aan Vietnam afgebroken en is teruggekeerd naar zijn land.