Het aantal doden na de zware aardbeving van woensdagochtend in het centrum van Italië is gestegen tot 247. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa op gezag van de civiele bescherming. Er vielen 190 doden in provincie Rieti en 57 slachtoffers in Ascoli Piceno, aldus Ansa op Twitter.

Premier Matteo Renzi meldde woensdagavond nog dat er minstens 120 doden vielen, maar hij gaf toen al aan dat het aantal kon oplopen.

Er zijn nog veel mensen vermist, onder meer onder het puin van een ingestort hotel in Amatrice, het historische dorp dat het zwaarst getroffen werd door de aardbeving. De reddingswerkers zochten afgelopen nacht in het donker verder naar overlevenden, geholpen door honden en zaklampen.

Het bergachtige gebied ten noordoosten van Rome, niet ver van Perugia, werd woensdagochtend rond 03.36 uur dooreengeschud door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de Schaal van Richter. De schokken waren in heel Centraal-Italië voelbaar, tot in de hoofdstad Rome.

'Dorp is weg'

Sergio Perozzi, de burgemeester van Amatrice, liet snel weten dat zijn stad zwaar getroffen was. De stad is bijna volledig weggeveegd, aldus de burgemeester. Aan de publieke radiozender RAI Radio 1 zei hij dat gebouwen in het centrum van de stad zijn ingestort en de elektriciteit uitviel. 'Er liggen mensen onder het puin en een brug staat op instorten.'

Reuters
© Reuters

Volgens het Europees aardbevingscentrum EMSC zijn na de beving al tachtig naschokken geregistreerd. De zwaarste was er een om 04.33 uur met magnitude 5,5. Een minuut daarvoor was er ook een beving met magnitude 5,1.

Geen Belgische slachtoffers

Bij de huidige slachtoffers, zijn geen Belgen. Dat blijkt uit informatie van de FOD Buitenlandse Zaken, op basis van de Belgische ambassade in Italië.

Italië krijgt vaakt te maken met aardbevingen. In 2009 vielen bij een aardbeving in de regio Aquila meer dan 300 doden.

De noordelijke regio Emilia-Romagna kreeg in mei 2012 te maken met twee hevige bevingen op tien dagen tijd, waarbij 23 mensen omkwamen. (Belga/TE/NSK/RR)

Het aantal doden na de zware aardbeving van woensdagochtend in het centrum van Italië is gestegen tot 247. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa op gezag van de civiele bescherming. Er vielen 190 doden in provincie Rieti en 57 slachtoffers in Ascoli Piceno, aldus Ansa op Twitter.Premier Matteo Renzi meldde woensdagavond nog dat er minstens 120 doden vielen, maar hij gaf toen al aan dat het aantal kon oplopen.Er zijn nog veel mensen vermist, onder meer onder het puin van een ingestort hotel in Amatrice, het historische dorp dat het zwaarst getroffen werd door de aardbeving. De reddingswerkers zochten afgelopen nacht in het donker verder naar overlevenden, geholpen door honden en zaklampen. Het bergachtige gebied ten noordoosten van Rome, niet ver van Perugia, werd woensdagochtend rond 03.36 uur dooreengeschud door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de Schaal van Richter. De schokken waren in heel Centraal-Italië voelbaar, tot in de hoofdstad Rome. Sergio Perozzi, de burgemeester van Amatrice, liet snel weten dat zijn stad zwaar getroffen was. De stad is bijna volledig weggeveegd, aldus de burgemeester. Aan de publieke radiozender RAI Radio 1 zei hij dat gebouwen in het centrum van de stad zijn ingestort en de elektriciteit uitviel. 'Er liggen mensen onder het puin en een brug staat op instorten.' Volgens het Europees aardbevingscentrum EMSC zijn na de beving al tachtig naschokken geregistreerd. De zwaarste was er een om 04.33 uur met magnitude 5,5. Een minuut daarvoor was er ook een beving met magnitude 5,1.Bij de huidige slachtoffers, zijn geen Belgen. Dat blijkt uit informatie van de FOD Buitenlandse Zaken, op basis van de Belgische ambassade in Italië. Italië krijgt vaakt te maken met aardbevingen. In 2009 vielen bij een aardbeving in de regio Aquila meer dan 300 doden. De noordelijke regio Emilia-Romagna kreeg in mei 2012 te maken met twee hevige bevingen op tien dagen tijd, waarbij 23 mensen omkwamen. (Belga/TE/NSK/RR)