Het noorden van Italië is dinsdagochtend door een aardbeving met een magnitude van 5,8 opgeschrikt. Er volgden daarna verschillende zware naschokken.

Het epicentrum van de aardbeving en de vele naschokken lag wederom in Emilia-Romagna, de streek die tien dagen geleden al was getroffen door een aardbeving die aan zes mensen het leven heeft gekost en die duizenden uit hun woonst heeft gejaagd. De bevingen waren in het hele centrale noorden van Italië te voelen, van Bolzano nabij de grens met Oostenrijk, tot Milaan, alsmede in Bologna, in Toscane, Firenze en Pisa waar overheidskantoren uit voorzorg werden ontruimd.

Italiaanse nieuwsmedia maken gewag van minstens 15 doden en een honderdtal gewonden. Er zijn ook nog mensen vermist. Diverse gebouwen die waren verlaten na de beving van 6,0 tien dagen geleden zijn ingestort.

Sinds een tiental dagen kent het schiereiland talrijke aardbevingen waarbij er maandag nog een met een magnitude 4,3 was.

Het Europese aardbevingsinstituut EMSC twitterde dat de meest recente beving met magnitude 5,8 "te krachtig is om een naschok te worden genoemd". (Belga/INM)

Het noorden van Italië is dinsdagochtend door een aardbeving met een magnitude van 5,8 opgeschrikt. Er volgden daarna verschillende zware naschokken. Het epicentrum van de aardbeving en de vele naschokken lag wederom in Emilia-Romagna, de streek die tien dagen geleden al was getroffen door een aardbeving die aan zes mensen het leven heeft gekost en die duizenden uit hun woonst heeft gejaagd. De bevingen waren in het hele centrale noorden van Italië te voelen, van Bolzano nabij de grens met Oostenrijk, tot Milaan, alsmede in Bologna, in Toscane, Firenze en Pisa waar overheidskantoren uit voorzorg werden ontruimd. Italiaanse nieuwsmedia maken gewag van minstens 15 doden en een honderdtal gewonden. Er zijn ook nog mensen vermist. Diverse gebouwen die waren verlaten na de beving van 6,0 tien dagen geleden zijn ingestort. Sinds een tiental dagen kent het schiereiland talrijke aardbevingen waarbij er maandag nog een met een magnitude 4,3 was. Het Europese aardbevingsinstituut EMSC twitterde dat de meest recente beving met magnitude 5,8 "te krachtig is om een naschok te worden genoemd". (Belga/INM)