Naast de achttien doden, zijn er nog twee mensen vermist. Ruim 286 liepen sinds het begin van de zware regenval, in november, verwondingen op. In totaal zijn naar schatting zowat 430.869 mensen op een of andere manier slachtoffer van de overstromingen. "Dit is een enorme tragedie. Ik herinner me niets van deze omvang in de recente geschiedenis van Bahia", aldus gouverneur Rui Costa. "Het aantal huizen, straten en steden dat volledig onder water staat, is werkelijk angstaanjagend." De regering van de deelstaat Bahia en de federale regering van Brazilië stuurden zaterdag, in samenwerking met andere deelstaten, extra personeel, vliegtuigen en materieel naar de getroffen gebieden om hulp te bieden. "We zijn volledig gemobiliseerd en nemen alle maatregelen die nodig zijn om de slachtoffers van de hevige regenval die Bahia deze kerst trof steun te bieden," lichtte de gouverneur in een videoboodschap toe. In de hoofdstad van de deelstaat, Salvador, viel tot aan vrijdag alleen al in december 250 millimeter neerslag. Dat is vijf keer meer dan normaal volgens het stadsbestuur. In de afgelopen 72 uur heeft Salvador volgens G1 maar liefs 150 millimeter regen te verwerken gekregen.

Ook in Bolivia wateroverlast

Ook in Bolivia heeft een zware regenstorm aan minstens dertien mensen het leven gekost. Meer dan 1.000 gezinnen zijn ook getroffen door schade. Dat blijkt uit officiële gegevens van de civiele bescherming.

Vooral in het oostelijke departement Santa Cruz is de situatie "zeer kritiek", als gevolg van de overstroming van de rivieren Ichilo, Grande en Pirai, die drie woongebieden en landbouwgrond hebben overstroomd, aldus viceminister van Burgerbescherming Juan Carlos Calvimontes. In de gemeente San Julian moeten in de komende uren 32 personen die onbereikbaar zijn, per vliegtuig worden geëvacueerd. De meteorologische diensten hebben bovendien gewaarschuwd voor nog meer regenval in de zuidelijke departementen Potosi, Chuquisaca en Tarija.

Naast de achttien doden, zijn er nog twee mensen vermist. Ruim 286 liepen sinds het begin van de zware regenval, in november, verwondingen op. In totaal zijn naar schatting zowat 430.869 mensen op een of andere manier slachtoffer van de overstromingen. "Dit is een enorme tragedie. Ik herinner me niets van deze omvang in de recente geschiedenis van Bahia", aldus gouverneur Rui Costa. "Het aantal huizen, straten en steden dat volledig onder water staat, is werkelijk angstaanjagend." De regering van de deelstaat Bahia en de federale regering van Brazilië stuurden zaterdag, in samenwerking met andere deelstaten, extra personeel, vliegtuigen en materieel naar de getroffen gebieden om hulp te bieden. "We zijn volledig gemobiliseerd en nemen alle maatregelen die nodig zijn om de slachtoffers van de hevige regenval die Bahia deze kerst trof steun te bieden," lichtte de gouverneur in een videoboodschap toe. In de hoofdstad van de deelstaat, Salvador, viel tot aan vrijdag alleen al in december 250 millimeter neerslag. Dat is vijf keer meer dan normaal volgens het stadsbestuur. In de afgelopen 72 uur heeft Salvador volgens G1 maar liefs 150 millimeter regen te verwerken gekregen.Ook in Bolivia heeft een zware regenstorm aan minstens dertien mensen het leven gekost. Meer dan 1.000 gezinnen zijn ook getroffen door schade. Dat blijkt uit officiële gegevens van de civiele bescherming.Vooral in het oostelijke departement Santa Cruz is de situatie "zeer kritiek", als gevolg van de overstroming van de rivieren Ichilo, Grande en Pirai, die drie woongebieden en landbouwgrond hebben overstroomd, aldus viceminister van Burgerbescherming Juan Carlos Calvimontes. In de gemeente San Julian moeten in de komende uren 32 personen die onbereikbaar zijn, per vliegtuig worden geëvacueerd. De meteorologische diensten hebben bovendien gewaarschuwd voor nog meer regenval in de zuidelijke departementen Potosi, Chuquisaca en Tarija.