Bij de aanslag vielen ook 128 gewonden, voegden de openbaar aanklagers toe aan een verklaring waarover de Egyptische staatsstelevisie berichtte.

Bij de terreuraanslag afgelopen vrijdag waren 25 à 30 militanten betrokken die naar verluidt de vlag van Islamitische Staat (IS) hesen.

Eerder kondigde het Egyptische leger een offensief aan tegen terroristen op het schiereiland. Militairen zijn ter plaatse en zullen niet vertrekken voor iedereen die betrokken was bij de aanslag, geëlimineerd is, zo citeert de regeringskrant Al Ahram bronnen binnen het leger.

Tijdens een televisietoespraak had de Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi vrijdagavond na de aanslag al een 'daadkrachtig antwoord' aangekondigd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al gevechtsvliegtuigen ingezet boven de Sinaï, waarbij meerdere terroristen 'geëlimineerd' werden, verklaarde een legerwoordvoerder in de krant.

Al-Sisi kondigde ook drie dagen van nationale rouw aan.

Bij de aanslag vielen ook 128 gewonden, voegden de openbaar aanklagers toe aan een verklaring waarover de Egyptische staatsstelevisie berichtte. Bij de terreuraanslag afgelopen vrijdag waren 25 à 30 militanten betrokken die naar verluidt de vlag van Islamitische Staat (IS) hesen.Eerder kondigde het Egyptische leger een offensief aan tegen terroristen op het schiereiland. Militairen zijn ter plaatse en zullen niet vertrekken voor iedereen die betrokken was bij de aanslag, geëlimineerd is, zo citeert de regeringskrant Al Ahram bronnen binnen het leger. Tijdens een televisietoespraak had de Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi vrijdagavond na de aanslag al een 'daadkrachtig antwoord' aangekondigd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al gevechtsvliegtuigen ingezet boven de Sinaï, waarbij meerdere terroristen 'geëlimineerd' werden, verklaarde een legerwoordvoerder in de krant. Al-Sisi kondigde ook drie dagen van nationale rouw aan.