Dodental na aanslag in Egypte loopt op tot 305

25/11/17 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:41

Het dodental van de aanslag van vrijdag op een moskee in het noorden van de Sinai op vrijdag is gestegen naar 305, onder wie 27 kinderen. Dat hebben de openbaar aanklagers zaterdag verklaard.

Dodental na aanslag in Egypte loopt op tot 305

rouwenden na de terreuraanslag in Egypte © belga

Bij de aanslag vielen ook 128 gewonden, voegden de openbaar aanklagers toe aan een verklaring waarover de Egyptische staatsstelevisie berichtte.

Bij de terreuraanslag afgelopen vrijdag waren 25 à 30 militanten betrokken die naar verluidt de vlag van Islamitische Staat (IS) hesen.

Eerder kondigde het Egyptische leger een offensief aan tegen terroristen op het schiereiland. Militairen zijn ter plaatse en zullen niet vertrekken voor iedereen die betrokken was bij de aanslag, geëlimineerd is, zo citeert de regeringskrant Al Ahram bronnen binnen het leger.

Tijdens een televisietoespraak had de Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi vrijdagavond na de aanslag al een 'daadkrachtig antwoord' aangekondigd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al gevechtsvliegtuigen ingezet boven de Sinaï, waarbij meerdere terroristen 'geëlimineerd' werden, verklaarde een legerwoordvoerder in de krant.

Al-Sisi kondigde ook drie dagen van nationale rouw aan.

Onze partners