Bij het drama zaterdag tijdens de Loveparade in Duisburg zijn uiteindelijk twintig en geen negentien doden gevallen. Een 21-jarige vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken. Er raakten ook meer dan vijfhonderd mensen gewond.

Dat heeft de Duitse politie maandag bekendgemaakt. Tot nu toe was sprake van 342 gewonden.

De teller stond maandagnamiddag - naast de 20 doden - op 511 gewonden. Van hen kwamen er uiteindelijk 283 in het ziekenhuis terecht, al zitten daar ook mensen tussen die wegens alcohol- en drugsmisbruik hulp van een arts nodig hadden.

Maandag waren er nog 43 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Eén van de gewonden verkeerde maandag in levensgevaar.

Zeven buitenlandse doden

Duisburg plant een rouwdienst voor de negentien doden die vielen als gevolg van de paniek die zaterdagnamiddag tijdens het muziekfestival uitbrak. De stad legt ook een rouwregister aan.

Onder de twintig doden bevinden zich 12 vrouwen en 8 mannen. Van hen zijn er zeven buitenlanders: twee Spanjaarden en vervolgens mensen uit Australië, Bosnië-Herzegovina, China, Italië en Nederland.

Verzekering

Maandag raakte bekend dat de organisator van de Love Parade zich bij de Duitse afdeling van de Franse verzekeraar Axa heeft verzekerd voor een bedrag van 7,5 miljoen euro met een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Volgens Axa zal ze haar verantwoordelijkheid als verzekeraar opnemen.

Politie Keulen neemt onderzoek over

Intussen is beslist dat het onderzoek naar de Love Parade-ramp voortaan gebeurt door de politie van Keulen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen besliste dat om partijdigheid te vermijden. In Keulen werd ook al een onderzoekscommissie opgericht.

Bij het drama zaterdag tijdens de Loveparade in Duisburg zijn uiteindelijk twintig en geen negentien doden gevallen. Een 21-jarige vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken. Er raakten ook meer dan vijfhonderd mensen gewond.Dat heeft de Duitse politie maandag bekendgemaakt. Tot nu toe was sprake van 342 gewonden.De teller stond maandagnamiddag - naast de 20 doden - op 511 gewonden. Van hen kwamen er uiteindelijk 283 in het ziekenhuis terecht, al zitten daar ook mensen tussen die wegens alcohol- en drugsmisbruik hulp van een arts nodig hadden. Maandag waren er nog 43 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Eén van de gewonden verkeerde maandag in levensgevaar. Zeven buitenlandse doden Duisburg plant een rouwdienst voor de negentien doden die vielen als gevolg van de paniek die zaterdagnamiddag tijdens het muziekfestival uitbrak. De stad legt ook een rouwregister aan.Onder de twintig doden bevinden zich 12 vrouwen en 8 mannen. Van hen zijn er zeven buitenlanders: twee Spanjaarden en vervolgens mensen uit Australië, Bosnië-Herzegovina, China, Italië en Nederland.VerzekeringMaandag raakte bekend dat de organisator van de Love Parade zich bij de Duitse afdeling van de Franse verzekeraar Axa heeft verzekerd voor een bedrag van 7,5 miljoen euro met een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.Volgens Axa zal ze haar verantwoordelijkheid als verzekeraar opnemen.Politie Keulen neemt onderzoek overIntussen is beslist dat het onderzoek naar de Love Parade-ramp voortaan gebeurt door de politie van Keulen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen besliste dat om partijdigheid te vermijden. In Keulen werd ook al een onderzoekscommissie opgericht.