Volgens woordvoerder Tariq Arian zijn minstens 52 gewonden overgebracht naar verscheidene ziekenhuizen in Kaboel. Hij zei te vrezen dat de dodentol verder zal oplopen.

De explosie vond plaats nabij een middelbare school in de wijk Dasht-e-Barchi in het westen van de hoofdstad. Op dat moment waren vele inwoners boodschappen aan het doen met het oog op het Suikerfeest, de islamitische feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd.

Scholieren waren op dat moment ook het schoolgebouw aan het verlaten. "De verschrikkelijke aanval in Dasht-e-Barchi is een verachtelijke terreurdaad. Door voornamelijk studenten van een meisjesschool te viseren, is dit een aanval op de toekomst van Afghanistan", zo tweette de delegatie van de Europese Unie in Afghanistan.

Dasht-e-Barchi is een wijk die voornamelijk wordt bewoond door de Hazara, een sjiitische minderheidsgroep in Afghanistan. Ze worden wel vaker geviseerd door soennitische islamistische militanten.

Tot dusver heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de explosie opgeëist. Volgens adjunct-woordvoerder Hamid Roshan van Binnenlandse Zaken is een onderzoek naar een 'terroristische aanval' geopend.

Het geweld in Afghanistan neemt opnieuw toe nu de Amerikaanse troepen zich uit het land aan het terugtrekken zijn. De Verenigde Staten en de EU beschuldigen de taliban ervan dat ze dit moment aangrijpen om het geweld opnieuw aan te wakkeren en het vredesproces te blokkeren. Ze lanceerden vrijdag een oproep om de onderhandelingen onmiddellijk te hervatten.

Volgens woordvoerder Tariq Arian zijn minstens 52 gewonden overgebracht naar verscheidene ziekenhuizen in Kaboel. Hij zei te vrezen dat de dodentol verder zal oplopen. De explosie vond plaats nabij een middelbare school in de wijk Dasht-e-Barchi in het westen van de hoofdstad. Op dat moment waren vele inwoners boodschappen aan het doen met het oog op het Suikerfeest, de islamitische feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd. Scholieren waren op dat moment ook het schoolgebouw aan het verlaten. "De verschrikkelijke aanval in Dasht-e-Barchi is een verachtelijke terreurdaad. Door voornamelijk studenten van een meisjesschool te viseren, is dit een aanval op de toekomst van Afghanistan", zo tweette de delegatie van de Europese Unie in Afghanistan. Dasht-e-Barchi is een wijk die voornamelijk wordt bewoond door de Hazara, een sjiitische minderheidsgroep in Afghanistan. Ze worden wel vaker geviseerd door soennitische islamistische militanten. Tot dusver heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de explosie opgeëist. Volgens adjunct-woordvoerder Hamid Roshan van Binnenlandse Zaken is een onderzoek naar een 'terroristische aanval' geopend.Het geweld in Afghanistan neemt opnieuw toe nu de Amerikaanse troepen zich uit het land aan het terugtrekken zijn. De Verenigde Staten en de EU beschuldigen de taliban ervan dat ze dit moment aangrijpen om het geweld opnieuw aan te wakkeren en het vredesproces te blokkeren. Ze lanceerden vrijdag een oproep om de onderhandelingen onmiddellijk te hervatten.