Bij de stembusslag in Pakistan zaterdag is een aanslag gepleegd, waarbij zowel doden als gewonden zijn gevallen.

In de zuidelijke havenstad Karachi, de grootste stad van het land, zouden minstens drie doden gevallen zijn bij een aanslag op een kandidaat van de niet-religieuze partij ANP. Minstens twintig anderen raakten gewond, aldus ziekenhuisbronnen.

Pakistan houdt zaterdag parlementsverkiezingen. Voor het eerst sinds de onafhankelijkheid van het land zou de regering na een volledige termijn de macht kunnen overdragen aan een verkozen opvolger. De politieke geschiedenis van Pakistan wordt namelijk gekleurd door een groot aantal staatsgrepen.

Ook de kiescampagne zelf verliep bijzonder gewelddadig. Meer dan 100 mensen lieten daarbij al het leven. De Pakistaanse taliban dreigen intussen met aanslagen tijdens de stembusgang. (Belga/BO)

Bij de stembusslag in Pakistan zaterdag is een aanslag gepleegd, waarbij zowel doden als gewonden zijn gevallen. In de zuidelijke havenstad Karachi, de grootste stad van het land, zouden minstens drie doden gevallen zijn bij een aanslag op een kandidaat van de niet-religieuze partij ANP. Minstens twintig anderen raakten gewond, aldus ziekenhuisbronnen. Pakistan houdt zaterdag parlementsverkiezingen. Voor het eerst sinds de onafhankelijkheid van het land zou de regering na een volledige termijn de macht kunnen overdragen aan een verkozen opvolger. De politieke geschiedenis van Pakistan wordt namelijk gekleurd door een groot aantal staatsgrepen. Ook de kiescampagne zelf verliep bijzonder gewelddadig. Meer dan 100 mensen lieten daarbij al het leven. De Pakistaanse taliban dreigen intussen met aanslagen tijdens de stembusgang. (Belga/BO)