Dat heeft de Israëlische televisie gemeld.

Volgens de eerste berichten kwamen twee tot drie mannen uit een voertuig dat de bus volgde. Zij openden daarop het vuur met automatische wapens en namen de wijk met hun auto. De gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht nadat ze ter plaatse de eerste zorgen hadden toegediend gekregen.

Luidens de Israelische legerradio behoren de dodelijke slachtoffers tot een commando die met automatische wapens en een antitankraket het vuur heeft geopend tegen twee bussen. Alle aanvallers zouden volgens de Israëlische radio doodgeschoten zijn in een vuurgevecht dat uitbrak nadat de politie de auto van de aanvallers had opgespoord.

Granaten uit Egypte

Israëlische bronnen hebben het tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera over zeker 25 gewonden. De politie gaf mee dat de verwondingen licht tot matig erg waren. De gezaghebbende Israëlische krant Haaretz schrijft dat bij de aanval op de tweede bus vijf gewonden vielen.

Bovendien zijn er bovenop de aanvallen op de bussen mortiergranaten afgevuurd van over de grens met Egypte, weet Haaretz verder nog. De Jerusalem Post gewaagde van meerdere bommen die afgingen bij een patrouille aan de grens met Egypte en het afvuren van een antitankraket op een private auto. In die wagen raaken enkele mensen gewond.

Israëlisch leger: 'gecoordineerde drietrapsaanval'

Nog volgens de Post heeft het Israëlische leger IDF (Israeli Defense Forces) drie 'terrroristen' gedood en gaat het leger uit van een 'gecoordineerde drietrapsaanval'. Mogelijk was er meer dan één terreurcel die de aanvallen coordineerde.

Ook zijn er berichten dat niet het IDF, zoals eerst gedacht, maar speciale eenheden van de politie in een schietpartij met gewapende lieden zijn verwikkeld. De schietpartij zou samenhangen met de aanvallen op de bussen.

Mortieraangranaten uit Egypte
De meeste inzittende van de eerste bus waren Israëlische soldaten die in Eilat wonen en op weg naar huis waren. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera werd de bus van Egged, de grootste Israëlische busmaatschappij, beschoten op 30 km ten noorden van de badplaats Eilat. (Belga/SD)

Dat heeft de Israëlische televisie gemeld. Volgens de eerste berichten kwamen twee tot drie mannen uit een voertuig dat de bus volgde. Zij openden daarop het vuur met automatische wapens en namen de wijk met hun auto. De gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht nadat ze ter plaatse de eerste zorgen hadden toegediend gekregen. Luidens de Israelische legerradio behoren de dodelijke slachtoffers tot een commando die met automatische wapens en een antitankraket het vuur heeft geopend tegen twee bussen. Alle aanvallers zouden volgens de Israëlische radio doodgeschoten zijn in een vuurgevecht dat uitbrak nadat de politie de auto van de aanvallers had opgespoord. Granaten uit EgypteIsraëlische bronnen hebben het tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera over zeker 25 gewonden. De politie gaf mee dat de verwondingen licht tot matig erg waren. De gezaghebbende Israëlische krant Haaretz schrijft dat bij de aanval op de tweede bus vijf gewonden vielen. Bovendien zijn er bovenop de aanvallen op de bussen mortiergranaten afgevuurd van over de grens met Egypte, weet Haaretz verder nog. De Jerusalem Post gewaagde van meerdere bommen die afgingen bij een patrouille aan de grens met Egypte en het afvuren van een antitankraket op een private auto. In die wagen raaken enkele mensen gewond. Israëlisch leger: 'gecoordineerde drietrapsaanval'Nog volgens de Post heeft het Israëlische leger IDF (Israeli Defense Forces) drie 'terrroristen' gedood en gaat het leger uit van een 'gecoordineerde drietrapsaanval'. Mogelijk was er meer dan één terreurcel die de aanvallen coordineerde. Ook zijn er berichten dat niet het IDF, zoals eerst gedacht, maar speciale eenheden van de politie in een schietpartij met gewapende lieden zijn verwikkeld. De schietpartij zou samenhangen met de aanvallen op de bussen. Mortieraangranaten uit Egypte De meeste inzittende van de eerste bus waren Israëlische soldaten die in Eilat wonen en op weg naar huis waren. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera werd de bus van Egged, de grootste Israëlische busmaatschappij, beschoten op 30 km ten noorden van de badplaats Eilat. (Belga/SD)