De bronnen spreken mekaar tot dusver tegen, wat ermee te maken kan hebben dat de gijzeling nog aan de gang is en er geen volledige duidelijkheid is over de situatie. Volgens de mededeling van de regering kwamen "voorlopig" vijf soldaten van het Malinese leger om het leven. Er raakten ook twee militairen gewond. Er werden twee gijzelnemers gedood en zeven verdachten opgepakt, aldus de regering.

VN-hotel

Maar volgens de Verenigde Naties zou een van de dodelijke slachtoffers dan weer een buitenlander zijn die deel uitmaakt van de VN-missie in Mali (Minusma). Een deel van het personeel van de VN-missie verbleef in het hotel. Over de identiteit en nationaliteit van het slachtoffer heeft Minusma geen mededeling gedaan.

Een militaire bron had eerder melding gemaakt van acht slachtoffers: drie soldaten, twee terroristen en "drie lijken die voor het hotel liggen". De gijzelactie in het hotel "Le Byblos" in Sévaré, 620 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er nog gegijzeld worden.

De Franse pers speculeert over jihadisten als gijzelnemers.

(Belga/RR)

De bronnen spreken mekaar tot dusver tegen, wat ermee te maken kan hebben dat de gijzeling nog aan de gang is en er geen volledige duidelijkheid is over de situatie. Volgens de mededeling van de regering kwamen "voorlopig" vijf soldaten van het Malinese leger om het leven. Er raakten ook twee militairen gewond. Er werden twee gijzelnemers gedood en zeven verdachten opgepakt, aldus de regering. Maar volgens de Verenigde Naties zou een van de dodelijke slachtoffers dan weer een buitenlander zijn die deel uitmaakt van de VN-missie in Mali (Minusma). Een deel van het personeel van de VN-missie verbleef in het hotel. Over de identiteit en nationaliteit van het slachtoffer heeft Minusma geen mededeling gedaan. Een militaire bron had eerder melding gemaakt van acht slachtoffers: drie soldaten, twee terroristen en "drie lijken die voor het hotel liggen". De gijzelactie in het hotel "Le Byblos" in Sévaré, 620 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er nog gegijzeld worden. De Franse pers speculeert over jihadisten als gijzelnemers.(Belga/RR)