Het noordwesten van Turkije is in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door een aardbeving. De schok had een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter en was voelbaar tot in Istanbul en Ankara. Er vielen minstens twee doden en 79 gewonden.

Dat meldt de Turkse minister van Milieu Veysel Eroglu. Volgens hem is slechts één gewonde er ernstig aan toe. Een van de twee doden is een man die in paniek uit zijn raam sprong.

Paniek

De aardbeving deed zich voor rond 22.15 uur Belgische tijd. Het epicentrum lag in Simav, een stad in de provincie Kutahya circa 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Ankara.

Heel wat mensen liepen in paniek de straat op en brachten de nacht in hun wagen door. Veel woningen raakten beschadigd. Er werden zeker 50 naschokken geregistreerd.

Turkije, dat op geologische breuklijnen ligt, wordt vaker opgeschrikt door aardbevingen. In maart vorig jaar nog lieten 51 mensen het leven bij een aardbeving in het oosten van het land. (KVDA)

Het noordwesten van Turkije is in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door een aardbeving. De schok had een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter en was voelbaar tot in Istanbul en Ankara. Er vielen minstens twee doden en 79 gewonden. Dat meldt de Turkse minister van Milieu Veysel Eroglu. Volgens hem is slechts één gewonde er ernstig aan toe. Een van de twee doden is een man die in paniek uit zijn raam sprong. Paniek De aardbeving deed zich voor rond 22.15 uur Belgische tijd. Het epicentrum lag in Simav, een stad in de provincie Kutahya circa 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Ankara. Heel wat mensen liepen in paniek de straat op en brachten de nacht in hun wagen door. Veel woningen raakten beschadigd. Er werden zeker 50 naschokken geregistreerd. Turkije, dat op geologische breuklijnen ligt, wordt vaker opgeschrikt door aardbevingen. In maart vorig jaar nog lieten 51 mensen het leven bij een aardbeving in het oosten van het land. (KVDA)