Bij een terreuractie tegen het parlement van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië zijn dinsdag verschillende doden gevallen.

Er is sprake van acht slachtoffers. Er vielen ook tien gewonden toen een groepje islamitische militanten het gebouw binnenstormde.

De aanvallers waren met vier. Ze riepen islamitische slogans toen ze het gebouw in Grozny binnendrongen, gooiden een bom en vuurden schoten af. Volgens de BBC kwamen twee bewakers en een functionaris om het leven.

Volgens de Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov kwamen alle aanvallers om het leven. Twee militanten zouden zichzelf hebben opgeblazen. De parlementsleden in het gebouw konden ontkomen en werden in veiligheid gebracht door Tsjetsjeense militairen.

De aanslag werd veroordeeld door Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor het Europees buitenland beleid.

Bij een terreuractie tegen het parlement van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië zijn dinsdag verschillende doden gevallen. Er is sprake van acht slachtoffers. Er vielen ook tien gewonden toen een groepje islamitische militanten het gebouw binnenstormde.De aanvallers waren met vier. Ze riepen islamitische slogans toen ze het gebouw in Grozny binnendrongen, gooiden een bom en vuurden schoten af. Volgens de BBC kwamen twee bewakers en een functionaris om het leven.Volgens de Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov kwamen alle aanvallers om het leven. Twee militanten zouden zichzelf hebben opgeblazen. De parlementsleden in het gebouw konden ontkomen en werden in veiligheid gebracht door Tsjetsjeense militairen. De aanslag werd veroordeeld door Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor het Europees buitenland beleid.