De dader opende om een nog onbekende reden het vuur op de massa in het Eaton winkelcentrum. Hij doodde een 25 jarige man. Er raakten ook zeven mensen gewond. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Daabij is een jongetje van 13.

Paniek
Door de schietpartij brak grote paniek uit. Honderden mensen sloegen op de vlucht. Velen werden vertrappeld. In de chaos kreeg een hoogzwangere vrouw barensweeën.

De politie liet het winkelcentrum meteen ecacueren. Eaton Centre is erg populair bij toeristen.

De 19-jarige Marcus Neves-Polonio was aan het werk in het restaurantgedeelte van het shoppingcentrum. Hij zag de dader een vuurwapen bovenhalen en beginnen schieten op de menigte. 'Minstens twee mensen vielen meteen op de grond,' zegt hij tegen een verslaggever van The Guardian.

Dader spoorlos
De 21-jarige Hannah Stewart was aan het winkelen. ''Opeens kwam er een massa mensen op ons afgelopen,' zegt ze. 'Er brak grote paniek uit. We zagen een meisje op de grond zitten. Ze had bloed op haar schoenen. Ze werd neergeschoten door de dader.'

Van de dader is voorlopig geen spoor. (EE)

De dader opende om een nog onbekende reden het vuur op de massa in het Eaton winkelcentrum. Hij doodde een 25 jarige man. Er raakten ook zeven mensen gewond. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Daabij is een jongetje van 13.Paniek Door de schietpartij brak grote paniek uit. Honderden mensen sloegen op de vlucht. Velen werden vertrappeld. In de chaos kreeg een hoogzwangere vrouw barensweeën. De politie liet het winkelcentrum meteen ecacueren. Eaton Centre is erg populair bij toeristen. De 19-jarige Marcus Neves-Polonio was aan het werk in het restaurantgedeelte van het shoppingcentrum. Hij zag de dader een vuurwapen bovenhalen en beginnen schieten op de menigte. 'Minstens twee mensen vielen meteen op de grond,' zegt hij tegen een verslaggever van The Guardian. Dader spoorlos De 21-jarige Hannah Stewart was aan het winkelen. ''Opeens kwam er een massa mensen op ons afgelopen,' zegt ze. 'Er brak grote paniek uit. We zagen een meisje op de grond zitten. Ze had bloed op haar schoenen. Ze werd neergeschoten door de dader.' Van de dader is voorlopig geen spoor. (EE)