Dode bij raketaanval op Turkse grensplaats

31/01/18 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:03

Bron: Belga

In de Turkse grensprovincie Hatay zijn twee raketten uit Syrië ingeslagen, waarbij minstens één dode is gevallen en een andere persoon zwaargewond is geraakt.

Dode bij raketaanval op Turkse grensplaats

Turkse tank in Reyhanli, 26 januari 2018 © Belga Image

Volgens het staatspersagentschap Anadolu is de tuin van een huis in de stad Reyhanli getroffen. De tweede raket sloeg in op dezelfde wijk.

Volgens Anadolu is de Koerdische militie YPG (Volksbeschermingseenheden) verantwoordelijk voor de raketaanval.

De provincie Hatay grenst zowel aan een door islamistische rebellen gecontroleerd gebied, als aan een gebied dat onder controle staat van de YPG in het noordwesten van Syrië.

Het Turkse leger bevestigde intussen een aanval op een Turks konvooi in een door islamistische rebellen gecontroleerd gebied ten noorden van Idlib. Daarbij kwam een 'burgerlijke medewerker' van het leger om het leven. Een soldaat en nog een andere burgermedewerker raakten gewond. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dinsdag dat er twee Turkse soldaten waren omgekomen.

De Turken lanceerden in Afrin op 20 januari 'Operatie Olijftak' tegen de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG). Ankara ziet de YPG als een bedreiging wegens hun banden met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Onze partners