De als "Dr. Death" bekendstaande Amerikaanse arts Jack Kevorkian is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden, zo heeft de krant Detroit Free Press op gezag van zijn advocaat Mayer Morganroth

gemeld.

De omstreden arts heeft naar eigen zeggen minstens 130

ongeneeslijke zieke mensen bij een zelfgekozen dood geholpen.

Kevorkian leed aan nierproblemen en een longontsteking. Hij werd sedert twee weken in een ziekenhuis in Royal Oak in de Amerikaanse staat Michigan behandeld.

Kevorkian werd in 1999 wegens doodslag tot een celstraf van 10 tot 25 jaar veroordeeld omdat hij een ongeneeslijke zieke een dodelijke injectie had gegeven. In 2007 kwam hij na acht jaar vervroegd vrij. (Belga)

De als "Dr. Death" bekendstaande Amerikaanse arts Jack Kevorkian is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden, zo heeft de krant Detroit Free Press op gezag van zijn advocaat Mayer Morganroth gemeld. De omstreden arts heeft naar eigen zeggen minstens 130 ongeneeslijke zieke mensen bij een zelfgekozen dood geholpen. Kevorkian leed aan nierproblemen en een longontsteking. Hij werd sedert twee weken in een ziekenhuis in Royal Oak in de Amerikaanse staat Michigan behandeld. Kevorkian werd in 1999 wegens doodslag tot een celstraf van 10 tot 25 jaar veroordeeld omdat hij een ongeneeslijke zieke een dodelijke injectie had gegeven. In 2007 kwam hij na acht jaar vervroegd vrij. (Belga)