Osama bin Laden verstopte zich in het hol van de leeuw.

Terrorist leefde tussen toeristen.

Dit zijn de eerste beelden van de villa waar de Amerikaanse CIA Osama bin Laden vond en daarna doodschoot. De operatie gebeurde in samenwerking met het Pakistaanse leger, dat daarbij een helikopter verloor.

Legerkazernes
Opvallend is dat Osama bin Laden zich al die tijd schuilhield in een toeristische stad, maar ook omringd door vele legerkazernes. Dat roept opnieuw vragen op over het Pakistaanse regime dat er al langer van verdacht wordt bin Laden te beschermen.

Toeristen en terroristen
Abbotabad is sinds 1840 een garnizoenstad, gesticht door de Britse kolonisator. De stad ligt in een vallei, omgeven door grone velden, in de zomer druk bezocht door toeristen, de rest van het jaar vooral gebruikt voor trainingskampen voor terroristen.

Burcht van 1 miljoen
De villa van bin Laden was een versterkte burcht, temidden van militairen, toeristen en terroristen in opleiding. Het hoofdgebouw telt drie verdiepingen. Omwille van veiligheidsredenen zijn er weinig ramen in het gebouw en er is geen telefoon of internetverbinding. Er is wel een dakterras. De waarde van de villa wordt geschat op omgerekend een miljoen euro. (EE)

configUrl=http://abcnews.go.com/video/sfp/embedPlayerConfig&configId=406732&clipId=13507598&showId=13507598&gig_lt=1304356975882&gig_pt=1304357123249&gig_g=4
Dit zijn de eerste beelden van de villa waar de Amerikaanse CIA Osama bin Laden vond en daarna doodschoot. De operatie gebeurde in samenwerking met het Pakistaanse leger, dat daarbij een helikopter verloor. Legerkazernes Opvallend is dat Osama bin Laden zich al die tijd schuilhield in een toeristische stad, maar ook omringd door vele legerkazernes. Dat roept opnieuw vragen op over het Pakistaanse regime dat er al langer van verdacht wordt bin Laden te beschermen. Toeristen en terroristen Abbotabad is sinds 1840 een garnizoenstad, gesticht door de Britse kolonisator. De stad ligt in een vallei, omgeven door grone velden, in de zomer druk bezocht door toeristen, de rest van het jaar vooral gebruikt voor trainingskampen voor terroristen.Burcht van 1 miljoen De villa van bin Laden was een versterkte burcht, temidden van militairen, toeristen en terroristen in opleiding. Het hoofdgebouw telt drie verdiepingen. Omwille van veiligheidsredenen zijn er weinig ramen in het gebouw en er is geen telefoon of internetverbinding. Er is wel een dakterras. De waarde van de villa wordt geschat op omgerekend een miljoen euro. (EE)