Een 28-jarige man werd door de veiligheidsdiensten van Disneyland Parijs onderschept met twee wapens in zijn koffers, toen hij in een hotel naast Disneyland een kamer probeerde te reserveren en de metaaldetector sputterde. Hij was in het bezit van twee wapens van klein kaliber, een doos patronen van kaliber 7,65 en een Koran. Dat meldt RTL France op zijn site.

Volgens de Franse zender BFMTV zouden de eerste elementen in het onderzoek niet wijzen op de piste van terrorisme. De man zou verklaard hebben dat hij zich bedreigd voelde en zich daarom wilde kunnen verdedigen.

Hoogste terreurdreiging

De man is geen bekende van het gerecht. Hij zou ook medegerant zijn van een brasserie in Parijs. Zijn collega's reageerden in elk geval vol ongeloof op zijn arrestatie.

Het onderzoek gebeurt door het parket van Meaux. Dat is nog steeds op zoek naar de partner van de man. Het parket dat actief is bij terrorismezaken, is nog niet gecontacteerd, schrijft BFMTV.

De Franse veiligheidsdiensten zijn in elk geval in de hoogste staat van paraatheid. Donderdag herhaalde minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve nog eens dat de terrorismedreiging in Frankrijk "minstens even groot, zoniet erger is dan in november 2015". Bij verschillende aanslagen in Parijs kwamen toen 130 mensen om.

(Belga/NSK/RR)

Een 28-jarige man werd door de veiligheidsdiensten van Disneyland Parijs onderschept met twee wapens in zijn koffers, toen hij in een hotel naast Disneyland een kamer probeerde te reserveren en de metaaldetector sputterde. Hij was in het bezit van twee wapens van klein kaliber, een doos patronen van kaliber 7,65 en een Koran. Dat meldt RTL France op zijn site. Volgens de Franse zender BFMTV zouden de eerste elementen in het onderzoek niet wijzen op de piste van terrorisme. De man zou verklaard hebben dat hij zich bedreigd voelde en zich daarom wilde kunnen verdedigen. De man is geen bekende van het gerecht. Hij zou ook medegerant zijn van een brasserie in Parijs. Zijn collega's reageerden in elk geval vol ongeloof op zijn arrestatie. Het onderzoek gebeurt door het parket van Meaux. Dat is nog steeds op zoek naar de partner van de man. Het parket dat actief is bij terrorismezaken, is nog niet gecontacteerd, schrijft BFMTV. De Franse veiligheidsdiensten zijn in elk geval in de hoogste staat van paraatheid. Donderdag herhaalde minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve nog eens dat de terrorismedreiging in Frankrijk "minstens even groot, zoniet erger is dan in november 2015". Bij verschillende aanslagen in Parijs kwamen toen 130 mensen om.(Belga/NSK/RR)