Hij had namelijk "Je me sens Charlie Coulibaly" (Ik voel me Charlie Coulibaly, nvrd), de wereld in gestuurd.

Dit deed hij na de aanslagen in Parijs op het satirische magazine Charlie Hebdo en de aanslag op een joodse supermarkt in Parijs door Amedy Coulibaly.

De 49-jarige Dieudonné postte de slogan op 11 januari op Facebook, maar haalde het snel weer offline. Vorige maand liet hij weten dat hij de aanslagen "zonder terughoudendheid en zonder dubbelzinnigheid" veroordeelt.

Noch Dieudonné, noch zijn advocaten waren aanwezig toen de rechtbank het vonnis uitsprak. Het is niet de eerste keer dat de komiek veroordeeld wordt voor antisemitische provocaties. (Belga/TE)

Hij had namelijk "Je me sens Charlie Coulibaly" (Ik voel me Charlie Coulibaly, nvrd), de wereld in gestuurd. Dit deed hij na de aanslagen in Parijs op het satirische magazine Charlie Hebdo en de aanslag op een joodse supermarkt in Parijs door Amedy Coulibaly. De 49-jarige Dieudonné postte de slogan op 11 januari op Facebook, maar haalde het snel weer offline. Vorige maand liet hij weten dat hij de aanslagen "zonder terughoudendheid en zonder dubbelzinnigheid" veroordeelt. Noch Dieudonné, noch zijn advocaten waren aanwezig toen de rechtbank het vonnis uitsprak. Het is niet de eerste keer dat de komiek veroordeeld wordt voor antisemitische provocaties. (Belga/TE)