Didier Reynders ontmoet de Congolese premier

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gaat deze week naar de top van de Francofonie in Kinshasa. Hij zal daar Augustin Matata Ponyo ontmoeten, de premier van Congo.

Didier Reynders ontmoet vrijdag in Kinshasa de Congolese eerste minister Augustin Matata Ponyo. Nadien heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken een onderhoud met Christian Bandibangi, een parlementslid van de oppositie.

Degelijk leiderschap

In de Congolese hoofdstad wordt dit weekend de veertiende Top van de Francofonie gehouden met de Congolese president Kabila als gastheer. België wordt vertegenwoordigd door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte.

Reynders arriveerde donderdagavond in Kinshasa. De minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdagochtend een ontmoeting met de nieuwe Congolese premier, Augustin Matata Ponyo. De 48-jarige Matata Ponyo, in april benoemd tot eerste minister, was sinds februari 2010 minister van Financiën en heeft in de ogen van diverse westerse landen een reputatie van degelijk leiderschap.

Oppositie in het parlement

Nadien heeft Reynders in de Belgische ambassade een onderhoud met volksvertegenwoordiger Christian Badibangi. Volgens waarnemers heeft Badibangi gekozen voor oppositie voeren in het parlement, daar waar oppositielid Etienne Tshisekedi in het verleden koos voor een frontale aanval tegen president Joseph Kabila. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content