Dit jaar heeft de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama een verzoek ingediend bij het Congres om 37,9 miljard dollar toe te wijzen aan financiering van buitenlandse hulp. Het bedrag dat uiteindelijk toegewezen wordt, kan dan wel verschillen van het gevraagde bedrag: het grootste deel van het geld gaat naar regeringen in het Midden-Oosten.

Het grootste aangevraagde bedrag is voor Israël en bedraagt 3,1 miljard dollar. Volgens de Amerikaanse regering wordt het geld verdeeld voor strategische, economische en morele redenen, voor humanitaire hulp en in het bijzonder om algemene vredes-, veiligheids- en ontwikkelingsinspanningen te steunen. (NSK)

Infographic: Where The Most Foreign Aid Will Be Spent In 2016  | Statista

www.statista.com

Dit jaar heeft de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama een verzoek ingediend bij het Congres om 37,9 miljard dollar toe te wijzen aan financiering van buitenlandse hulp. Het bedrag dat uiteindelijk toegewezen wordt, kan dan wel verschillen van het gevraagde bedrag: het grootste deel van het geld gaat naar regeringen in het Midden-Oosten.Het grootste aangevraagde bedrag is voor Israël en bedraagt 3,1 miljard dollar. Volgens de Amerikaanse regering wordt het geld verdeeld voor strategische, economische en morele redenen, voor humanitaire hulp en in het bijzonder om algemene vredes-, veiligheids- en ontwikkelingsinspanningen te steunen. (NSK)www.statista.com