Eerder deed hij ook in Dresden al soortgelijke uitspraken. Die verklaringen leiden tot een onderzoek van justitie wegens volksopruiing. Ook politie en justitie in Rotterdam zullen kijken of de uitspraken door de beugel kunnen.

De Pegida-aanhangers verzamelden in Rotterdam op de Wilhelminapier, waar ze een mars lopen. Dewinter toonde zijn toehoorders een exemplaar van de Koran en protesteerde ook tegen het feit dat een aantal demonstranten uit Antwerpen het terrein niet op mag en werd teruggestuurd. Hij ziet een grote overeenkomst tussen beide havensteden, die volgens hem "niet de meest noordelijke steden van de islam" moeten worden.

'Als ze niet willen luisteren, moeten ze voelen'

Daarnaast had Dewinter ook aandacht voor de incidenten in de Nederlandse gemeente Geldermalsen, waar onlangs relletjes uitbraken naar aanleiding van een betoging tegen de mogelijke komst van een asielcentrum in de gemeente.

"Als politici niet willen luisteren moeten ze helaas, desnoods maar voelen", verwees hij naar het oproer van de voorbije week. Op het terrein, dat hermetisch is afgesloten, lopen overigens meer ordehandhavers en politiemensen rond dan demonstranten.

Afgesproken is dat alleen demonstranten die met speciale bussen zijn aangekomen, worden toegelaten op de pier. Pegida is een van oorsprong Duitse beweging. De naam is een afkorting van 'Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes', waarbij dat avondland staat voor Europa. (Belga/NSK)

Eerder deed hij ook in Dresden al soortgelijke uitspraken. Die verklaringen leiden tot een onderzoek van justitie wegens volksopruiing. Ook politie en justitie in Rotterdam zullen kijken of de uitspraken door de beugel kunnen.De Pegida-aanhangers verzamelden in Rotterdam op de Wilhelminapier, waar ze een mars lopen. Dewinter toonde zijn toehoorders een exemplaar van de Koran en protesteerde ook tegen het feit dat een aantal demonstranten uit Antwerpen het terrein niet op mag en werd teruggestuurd. Hij ziet een grote overeenkomst tussen beide havensteden, die volgens hem "niet de meest noordelijke steden van de islam" moeten worden.'Als ze niet willen luisteren, moeten ze voelen'Daarnaast had Dewinter ook aandacht voor de incidenten in de Nederlandse gemeente Geldermalsen, waar onlangs relletjes uitbraken naar aanleiding van een betoging tegen de mogelijke komst van een asielcentrum in de gemeente."Als politici niet willen luisteren moeten ze helaas, desnoods maar voelen", verwees hij naar het oproer van de voorbije week. Op het terrein, dat hermetisch is afgesloten, lopen overigens meer ordehandhavers en politiemensen rond dan demonstranten.Afgesproken is dat alleen demonstranten die met speciale bussen zijn aangekomen, worden toegelaten op de pier. Pegida is een van oorsprong Duitse beweging. De naam is een afkorting van 'Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes', waarbij dat avondland staat voor Europa. (Belga/NSK)