De slachtoffers zijn migranten uit de Egyptische provincies van de Nijldelta die naar Italië wilden emigreren, zo meldde de website almasryalyoum.

Zij verdronken op zee nadat hun vissersbootje om nog onbekende reden zonk. Een vluchteling had met zijn gsm zijn broer opgebeld en hem bericht over de noodtoestand aan boord. De man verwittigde de kustwacht, die echter te laat ter plaatse kwam.

Bijna 6.000 euro voor overtocht betaald

De eigenaar van de boot is gearresteerd. Hij liet de migranten 50.000 Egyptische pond of 5.800 euro per man betalen voor de, fatale, overtocht.

Italië, in het bijzonder het eilandje Lampedusa, is sinds het begin van de zogenaamde Arabische Lente zeer in trek bij mensen uit de zuidelijke Middellandse-Zeelanden voor wie in eigen land geen economische perspectieven zijn. (Belga/SD)

De slachtoffers zijn migranten uit de Egyptische provincies van de Nijldelta die naar Italië wilden emigreren, zo meldde de website almasryalyoum. Zij verdronken op zee nadat hun vissersbootje om nog onbekende reden zonk. Een vluchteling had met zijn gsm zijn broer opgebeld en hem bericht over de noodtoestand aan boord. De man verwittigde de kustwacht, die echter te laat ter plaatse kwam. Bijna 6.000 euro voor overtocht betaald De eigenaar van de boot is gearresteerd. Hij liet de migranten 50.000 Egyptische pond of 5.800 euro per man betalen voor de, fatale, overtocht. Italië, in het bijzonder het eilandje Lampedusa, is sinds het begin van de zogenaamde Arabische Lente zeer in trek bij mensen uit de zuidelijke Middellandse-Zeelanden voor wie in eigen land geen economische perspectieven zijn. (Belga/SD)