De afname van het aantal ongevallen is volgens Europ Assistance onder meer een gevolg van de minder drukke bezetting op de skipistes.

Minder volk door sneeuwval

Dat er minder volk was, wijt de organisatie in eerste instantie aan de beperkte sneeuwval tijdens de kerstvakantie, waardoor waarschijnlijk heel wat Belgische skiliefhebbers zijn gaan twijfelen aan de sneeuwcondities en hun reis hebben geannuleerd. Daarnaast waren er dit jaar veel minder skiërs uit Frankrijk zelf aangezien slechts één op de drie academische zones gelijktijdig met de Belgische scholen vakantie had.

Ook de plaatselijke weersomstandigheden speelden een rol. Wegens de frequente sneeuwval in de bergen was het niet mogelijk om een hele dag lang in ideale omstandigheden te blijven skiën. Hierdoor waren er minder mensen op de pistes en waren de skiërs extra voorzichtig, luidt het.

Bijna helft slachtoffers jonger dan 20

Europ Assistance ontving alles samen 5.795 oproepen. De grootste piek werd geregistreerd op maandag 8 februari met 886 oproepen. Het merendeel van de skiongevallen deed zich voor in Frankrijk (46 procent), gevolgd door Oostenrijk (27 procent), Italië (17 procent) en Zwitserland (8 procent). Knie- (34 procent), schouder- (14 procent), been- (12 prpcent) en polsblessures (9 procent) kwamen zoals elk jaar het vaakst voor.

Een andere vaststelling: bijna de helft van de skislachtoffers (43 procent) waren jonger dan 20 jaar. Tijdens de vakantie repatrieerde Europ Assistance tot slot al meer dan 360 geblesseerde wintersporters en hun familie. Zaterdag worden nog eens 47 personen naar België overgevlogen aan boord van twee gipsvluchten. (Belga/NSK)

De afname van het aantal ongevallen is volgens Europ Assistance onder meer een gevolg van de minder drukke bezetting op de skipistes.Minder volk door sneeuwvalDat er minder volk was, wijt de organisatie in eerste instantie aan de beperkte sneeuwval tijdens de kerstvakantie, waardoor waarschijnlijk heel wat Belgische skiliefhebbers zijn gaan twijfelen aan de sneeuwcondities en hun reis hebben geannuleerd. Daarnaast waren er dit jaar veel minder skiërs uit Frankrijk zelf aangezien slechts één op de drie academische zones gelijktijdig met de Belgische scholen vakantie had.Ook de plaatselijke weersomstandigheden speelden een rol. Wegens de frequente sneeuwval in de bergen was het niet mogelijk om een hele dag lang in ideale omstandigheden te blijven skiën. Hierdoor waren er minder mensen op de pistes en waren de skiërs extra voorzichtig, luidt het.Bijna helft slachtoffers jonger dan 20 Europ Assistance ontving alles samen 5.795 oproepen. De grootste piek werd geregistreerd op maandag 8 februari met 886 oproepen. Het merendeel van de skiongevallen deed zich voor in Frankrijk (46 procent), gevolgd door Oostenrijk (27 procent), Italië (17 procent) en Zwitserland (8 procent). Knie- (34 procent), schouder- (14 procent), been- (12 prpcent) en polsblessures (9 procent) kwamen zoals elk jaar het vaakst voor.Een andere vaststelling: bijna de helft van de skislachtoffers (43 procent) waren jonger dan 20 jaar. Tijdens de vakantie repatrieerde Europ Assistance tot slot al meer dan 360 geblesseerde wintersporters en hun familie. Zaterdag worden nog eens 47 personen naar België overgevlogen aan boord van twee gipsvluchten. (Belga/NSK)