De Tunesische president Béji Caïd Essebsi heeft zondag op de Franse televisie Itélé en radio Europe 1 gezegd dat een derde dader van de aanslag op het Bardomuseum is gevlucht. Volgens de Tunesische president zal de voortvluchtige niet ver lopen.

Tot nog toe hadden de Tunesische autoriteiten maar gesproken over twee aanvallers, Tunesiërs die werden doodgeschoten door de ordetroepen.

Mouldi Kaïdi

Zaterdag lanceerde het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken een opsporingsbericht tegen een zekere Maher Ben Mouldi Kaïdi, een "gevaarlijk terroristisch element (...) dat wordt gezocht in het kader van de terreuroperatie". Het is niet meteen duidelijk of hij de derde dader is van de aanslag.

Bij de aanslag, opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS), vielen 21 doden, twintig buitenlandse toeristen en één Tunesische politieagent.

Onze journaliste Wided Bouchrika is in Tunis voor Knack.be. Zij heeft een verslag gemaakt van de Dag van de Onafhankelijkheid in Tunis. (Belga/NS)

De Tunesische president Béji Caïd Essebsi heeft zondag op de Franse televisie Itélé en radio Europe 1 gezegd dat een derde dader van de aanslag op het Bardomuseum is gevlucht. Volgens de Tunesische president zal de voortvluchtige niet ver lopen.Tot nog toe hadden de Tunesische autoriteiten maar gesproken over twee aanvallers, Tunesiërs die werden doodgeschoten door de ordetroepen.Zaterdag lanceerde het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken een opsporingsbericht tegen een zekere Maher Ben Mouldi Kaïdi, een "gevaarlijk terroristisch element (...) dat wordt gezocht in het kader van de terreuroperatie". Het is niet meteen duidelijk of hij de derde dader is van de aanslag. Bij de aanslag, opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS), vielen 21 doden, twintig buitenlandse toeristen en één Tunesische politieagent. Onze journaliste Wided Bouchrika is in Tunis voor Knack.be. Zij heeft een verslag gemaakt van de Dag van de Onafhankelijkheid in Tunis. (Belga/NS)