Zo'n 500 Fransen staan op de wachtlijst om de Belgische nationaliteit te verwerven. Dat heeft de voorzitter van de commissie voor de Naturalisaties aan de Franse krant Le Figaro gezegd.

Sinds de Franse regering eind september aankondigde om de belastingen voor de rijken fors te verhogen, zijn er 15 tot 20 procent meer Fransen die een dringende aanvraag hebben ingediend om Belg te worden.

De Franse acteur Gérard Depardieu liet pas weten zijn Frans paspoort in te leveren. Hij nam met slaande deuren afscheid van zijn vaderland: in een brief aan de Franse premier Jean-Marc Ayrault liet hij weten gekwetst te zijn door de kritiek op zijn verhuis. "Ik heb nooit iemand vermoord, ik heb 145 miljoen euro belastingen betaald in 45 jaar, ik heb 80 mensen tewerkgesteld (...). Ik ben niet beklagens- en niet prijzenswaardig, maar ik weiger het woord 'minable' (deerniswekkend, zoals Ayrault hem genoemd had, red.)

Huis in Néchin

Volgens de burgemeester van Estaimpuis, waar Dépardieu onlangs een huis kocht in deelgemeente Néchin, is de 63-jarige acteur van plan Belg te worden en heeft hij inlichtingen gevraagd over de te volgen procedure. Dépardieu kan pas Belg worden als hij drie jaar in ons land woont. (Belga/SD)


Zo'n 500 Fransen staan op de wachtlijst om de Belgische nationaliteit te verwerven. Dat heeft de voorzitter van de commissie voor de Naturalisaties aan de Franse krant Le Figaro gezegd. Sinds de Franse regering eind september aankondigde om de belastingen voor de rijken fors te verhogen, zijn er 15 tot 20 procent meer Fransen die een dringende aanvraag hebben ingediend om Belg te worden. De Franse acteur Gérard Depardieu liet pas weten zijn Frans paspoort in te leveren. Hij nam met slaande deuren afscheid van zijn vaderland: in een brief aan de Franse premier Jean-Marc Ayrault liet hij weten gekwetst te zijn door de kritiek op zijn verhuis. "Ik heb nooit iemand vermoord, ik heb 145 miljoen euro belastingen betaald in 45 jaar, ik heb 80 mensen tewerkgesteld (...). Ik ben niet beklagens- en niet prijzenswaardig, maar ik weiger het woord 'minable' (deerniswekkend, zoals Ayrault hem genoemd had, red.) Huis in NéchinVolgens de burgemeester van Estaimpuis, waar Dépardieu onlangs een huis kocht in deelgemeente Néchin, is de 63-jarige acteur van plan Belg te worden en heeft hij inlichtingen gevraagd over de te volgen procedure. Dépardieu kan pas Belg worden als hij drie jaar in ons land woont. (Belga/SD)