Rasmussens regering bestaat bij gratie van parlementaire steun door de rechtse, eurosceptische anti-immigrantenpartij Dansk Folkeparti (Volkspartij). Rasmussen, van de eveneens rechtsgezinde Venstre-partij, wil niet dat de in 1951 getekende Conventie wordt opgeblazen, wel dat gepreciseerd wordt welke rechten vluchtelingen hebben die zich eerst in een ander land hebben gevestigd. "Als iemand twee of drie jaar in Turkije heeft verbleven, mag hij dan naar Europa gaan en asiel vragen? ", stelde Rasmussen retorisch. "De huidige regels zeggen 'ja', maar daarover willen wij eens praten."

Løkke Rasmussen staat tevens achter het erg controversiële Deense voornemen om waardevolle bezittingen van vluchtelingen te confisqueren opdat daarmee hun verblijf in Denemarken wordt betaald. Critici zien voor dat voorstel een historisch precedent in de praktijken van nazi-Duitsland jegens de Joden. (Belga/WK)

Rasmussens regering bestaat bij gratie van parlementaire steun door de rechtse, eurosceptische anti-immigrantenpartij Dansk Folkeparti (Volkspartij). Rasmussen, van de eveneens rechtsgezinde Venstre-partij, wil niet dat de in 1951 getekende Conventie wordt opgeblazen, wel dat gepreciseerd wordt welke rechten vluchtelingen hebben die zich eerst in een ander land hebben gevestigd. "Als iemand twee of drie jaar in Turkije heeft verbleven, mag hij dan naar Europa gaan en asiel vragen? ", stelde Rasmussen retorisch. "De huidige regels zeggen 'ja', maar daarover willen wij eens praten." Løkke Rasmussen staat tevens achter het erg controversiële Deense voornemen om waardevolle bezittingen van vluchtelingen te confisqueren opdat daarmee hun verblijf in Denemarken wordt betaald. Critici zien voor dat voorstel een historisch precedent in de praktijken van nazi-Duitsland jegens de Joden. (Belga/WK)