De demonstraties tegen de Verenigde Naties in Haïti hebben donderdag de hoofdstad Port-au-Prince bereikt. Boze Haïtianen gooiden stenen naar medewerkers van de VN.

De rellen begonnen maandag in de noordelijke stad Cap-Haïtien. De demonstraten zijn boos omdat Nepalese VN-medewerkers de huidige cholera-epidemie naar Haïti zouden hebben gebracht. De Verenigde Naties ontkennen dat. De epidemie heeft in het land intussen al meer dan duizend doden geëist.

Maandag vielen er twee doden tijdens confrontaties. Volgens de politie zou woensdag een derde persoon om het leven zijn gekomen. Donderdag namen enkele honderden jongeren VN-soldaten in het centrum van Port-au-Prince in het vizier. Er werden stenen gegooid en barricades opgeworpen.

De Haïtiaanse overheid en de VN-missie Minustah bereiden zich intussen voor op de presidentsverkiezingen van 28 november. Het land kreeg het afgelopen jaar veel rampspoed te verwerken: eerst een aardbeving en dan de cholera-epidemie. Door de zware aardbeving leven nog vele mensen in tenten.

De demonstraties tegen de Verenigde Naties in Haïti hebben donderdag de hoofdstad Port-au-Prince bereikt. Boze Haïtianen gooiden stenen naar medewerkers van de VN.De rellen begonnen maandag in de noordelijke stad Cap-Haïtien. De demonstraten zijn boos omdat Nepalese VN-medewerkers de huidige cholera-epidemie naar Haïti zouden hebben gebracht. De Verenigde Naties ontkennen dat. De epidemie heeft in het land intussen al meer dan duizend doden geëist.Maandag vielen er twee doden tijdens confrontaties. Volgens de politie zou woensdag een derde persoon om het leven zijn gekomen. Donderdag namen enkele honderden jongeren VN-soldaten in het centrum van Port-au-Prince in het vizier. Er werden stenen gegooid en barricades opgeworpen.De Haïtiaanse overheid en de VN-missie Minustah bereiden zich intussen voor op de presidentsverkiezingen van 28 november. Het land kreeg het afgelopen jaar veel rampspoed te verwerken: eerst een aardbeving en dan de cholera-epidemie. Door de zware aardbeving leven nog vele mensen in tenten.