Er is opnieuw een massa volk bijeengekomen aan de Madrileense Puerta del Sol, het centrale plein in de Spaanse hoofdstad. De manifestanten betuigen hun steun aan de beweging van de "verontwaardigde" jongeren. De spontane jongerenbeweging, die 2 weken geleden haar tenten opsloeg op het centrale plein, moet zondag beslissen om er verder te bivakkeren of om het protest op andere manieren voort te zetten.

Zaterdag kwamen duizenden betogers ook al bijeen in verschillende wijken en aangrenzende gemeenten van Madrid. Ze vragen de voortzetting van de mobilisatie in de komende weken, onder de slogan "toma los barrios" (neem de wijken in).

Spontaan protest

Op 15 mei brak er spontaan protest uit in verschillende Spaanse steden van vooral jongeren, maar ook van senioren en jonge gezinnen, om sociale en politieke hervormingen te eisen. Ze vragen een grondige hervorming van het Spaanse democratische systeem, dat ze als corrupt beschouwen. Het centrale plein in Madrid wordt beschouwd als het epicentrum van de protesten. (Belga)

Er is opnieuw een massa volk bijeengekomen aan de Madrileense Puerta del Sol, het centrale plein in de Spaanse hoofdstad. De manifestanten betuigen hun steun aan de beweging van de "verontwaardigde" jongeren. De spontane jongerenbeweging, die 2 weken geleden haar tenten opsloeg op het centrale plein, moet zondag beslissen om er verder te bivakkeren of om het protest op andere manieren voort te zetten. Zaterdag kwamen duizenden betogers ook al bijeen in verschillende wijken en aangrenzende gemeenten van Madrid. Ze vragen de voortzetting van de mobilisatie in de komende weken, onder de slogan "toma los barrios" (neem de wijken in). Spontaan protest Op 15 mei brak er spontaan protest uit in verschillende Spaanse steden van vooral jongeren, maar ook van senioren en jonge gezinnen, om sociale en politieke hervormingen te eisen. Ze vragen een grondige hervorming van het Spaanse democratische systeem, dat ze als corrupt beschouwen. Het centrale plein in Madrid wordt beschouwd als het epicentrum van de protesten. (Belga)