Zetelend voor Californië in de Senaat, heeft Harris haar medewerkers en de Democratische leiders laten weten uit de race te stappen. Hoewel haar campagne zowat een jaar geleden hoopgevend begon, deed de 55-jarige politica het niet goed in de peilingen. Daarbovenop moest ze medewerkers beginnen ontslaan, en begon ze nagenoeg uitsluitend de focus te verleggen naar Iowa, traditioneel de eerste caucus en meteen het einde voor menige "hopeful".

Zelfs zei de vroegere procureur van de westelijke Sunshine State dinsdag over onvoldoende financiële middelen te beschikken. Haar ambitie was de eerste vrouwelijke zwarte president van Amerika te worden.

Bij de Democraten heeft al meer dan een dozijn kandidaten de handdoek in de ring gegooid. Wat niet wegneemt dat ook nog meer dan een dozijn anderen proberen de investituur van de partij in de wacht te slepen en nadien de Republikeinse president Donald Trump te verslaan.

Zetelend voor Californië in de Senaat, heeft Harris haar medewerkers en de Democratische leiders laten weten uit de race te stappen. Hoewel haar campagne zowat een jaar geleden hoopgevend begon, deed de 55-jarige politica het niet goed in de peilingen. Daarbovenop moest ze medewerkers beginnen ontslaan, en begon ze nagenoeg uitsluitend de focus te verleggen naar Iowa, traditioneel de eerste caucus en meteen het einde voor menige "hopeful". Zelfs zei de vroegere procureur van de westelijke Sunshine State dinsdag over onvoldoende financiële middelen te beschikken. Haar ambitie was de eerste vrouwelijke zwarte president van Amerika te worden. Bij de Democraten heeft al meer dan een dozijn kandidaten de handdoek in de ring gegooid. Wat niet wegneemt dat ook nog meer dan een dozijn anderen proberen de investituur van de partij in de wacht te slepen en nadien de Republikeinse president Donald Trump te verslaan.