Het House Judiciary Committee, een belangrijk comité van het Amerikaans Congres onder leiding van de Democraten, is maandag een groot onderzoek gestart naar president Donald Trump, zijn medewerkers en leden van zijn regering.

Aan 81 mensen en organisaties werd om documenten gevraagd. Het gaat onder meer om Trumps zonen Eric en Donald Jr. en zijn schoonzoon Jared Kushner, maar ook om de FBI en WikiLeaks.

Trump heeft maandag de verdenkingen van een samenspanning met Rusland tijdens de presidentscampagne van 2016, een van de onderdelen van het onderzoek, ontkend. Hij noemde het parlementaire onderzoek een 'neponderzoek', maar verklaarde wel mee te zullen werken.

Het House Judiciary Committee, een belangrijk comité van het Amerikaans Congres onder leiding van de Democraten, is maandag een groot onderzoek gestart naar president Donald Trump, zijn medewerkers en leden van zijn regering. Aan 81 mensen en organisaties werd om documenten gevraagd. Het gaat onder meer om Trumps zonen Eric en Donald Jr. en zijn schoonzoon Jared Kushner, maar ook om de FBI en WikiLeaks. Trump heeft maandag de verdenkingen van een samenspanning met Rusland tijdens de presidentscampagne van 2016, een van de onderdelen van het onderzoek, ontkend. Hij noemde het parlementaire onderzoek een 'neponderzoek', maar verklaarde wel mee te zullen werken.