Congreslid John Lewis, die de actie leidde, verklaarde donderdag dat de strijd verder zal gaan en "we zullen winnen". "Onze mensen staan achter ons, niet alleen in onze districten, maar mensen over heel Amerika en de wereld", zei hij voor hij en zijn lotgenoten het gebouw verlieten.

Met de 'sit-in' wilden de Democraten een onmiddellijke stemming over een strengere wapenwetgeving afdwingen, naar aanleiding van het bloedbad in Orlando op 11 juni.

De actie begon woensdag rond de middag (18 uur Belgische tijd), onder leiding van John Lewis, een legendarisch parlementslid dat tijdens de burgerrechtenbeweging in de jaren 1950 en 1960 ettelijke keren verwond werd en nog vaker werd opgesloten, onder meer na sit-ins. Lees meer.

In het Huis hebben de Republikeinen 247 zetels en de Democraten 188 zetels. Volgens nieuwszender CNN namen meer dan 170 Democraten deel aan de sit-in. Omstreeks 5 uur lokale tijd (11 uur Belgische tijd) bleef er nog een twintigtal over, onder wie fractieleidster en ex-voorzitster van het Huis Nancy Pelosi. Ook zij hebben de actie nu dus beëindigd.

(KVDA/TE)

Congreslid John Lewis, die de actie leidde, verklaarde donderdag dat de strijd verder zal gaan en "we zullen winnen". "Onze mensen staan achter ons, niet alleen in onze districten, maar mensen over heel Amerika en de wereld", zei hij voor hij en zijn lotgenoten het gebouw verlieten. Met de 'sit-in' wilden de Democraten een onmiddellijke stemming over een strengere wapenwetgeving afdwingen, naar aanleiding van het bloedbad in Orlando op 11 juni. De actie begon woensdag rond de middag (18 uur Belgische tijd), onder leiding van John Lewis, een legendarisch parlementslid dat tijdens de burgerrechtenbeweging in de jaren 1950 en 1960 ettelijke keren verwond werd en nog vaker werd opgesloten, onder meer na sit-ins. Lees meer.In het Huis hebben de Republikeinen 247 zetels en de Democraten 188 zetels. Volgens nieuwszender CNN namen meer dan 170 Democraten deel aan de sit-in. Omstreeks 5 uur lokale tijd (11 uur Belgische tijd) bleef er nog een twintigtal over, onder wie fractieleidster en ex-voorzitster van het Huis Nancy Pelosi. Ook zij hebben de actie nu dus beëindigd.(KVDA/TE)