De historische goedkeuring van de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg blijft voor opschudding zorgen in de Verenigde Staten. Verschillende Democraten zijn sinds de stemming het mikpunt van geweld en bedreigingen.

Zo kreeg de Democratische abortustegenstander Bart Stupak een fax met daarop een strop afgedrukt en de bijhorende tekst: "alle babymoordenaars vergaan door mensenhand of door de hand van God".

Stupak bereikte op het allerlaatste moment een akkoord met de regering-Obama waarin staat dat er geen federale terugbetaling komt voor abortus. Hierdoor behaalde Obama de vereiste stemmen die nodig waren voor de goedkeuring van de wet.

Louise Slaughter, die verantwoordelijk was voor de stemprocedure, meldde ook incidenten in haar kiesomschrijving. Er werd een steen naar haar bureau in Niagara Falls gegooid en op het antwoordapparaat van haar campagnebureau ontving de afgevaardigde van de staat New York een bedreigende boodschap.

In Virginia was afgevaardigde Thomas Perriello het doelwit. Bij zijn broer werd een gasleiding stukgemaakt nadat een website van sympathisanten van de conservatie beweging 'Tea Party' zijn adres had gepubliceerd.

Volgens de Democratische fractieleider Steny Hoyer zijn zowat tien Kamerleden het slachtoffer van bedreigingen of geweldplegingen. Hij voegt daaraan toe dat bepaalde dreigementen "zeer erg" zijn.

Hoyer adviseert Democratische collega's die zich bedreigd voelen naar de politie te stappen met het oog op bescherming. De FBI en de politie van Capitol Hill onderzoeken de feiten.

De historische goedkeuring van de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg blijft voor opschudding zorgen in de Verenigde Staten. Verschillende Democraten zijn sinds de stemming het mikpunt van geweld en bedreigingen. Zo kreeg de Democratische abortustegenstander Bart Stupak een fax met daarop een strop afgedrukt en de bijhorende tekst: "alle babymoordenaars vergaan door mensenhand of door de hand van God". Stupak bereikte op het allerlaatste moment een akkoord met de regering-Obama waarin staat dat er geen federale terugbetaling komt voor abortus. Hierdoor behaalde Obama de vereiste stemmen die nodig waren voor de goedkeuring van de wet. Louise Slaughter, die verantwoordelijk was voor de stemprocedure, meldde ook incidenten in haar kiesomschrijving. Er werd een steen naar haar bureau in Niagara Falls gegooid en op het antwoordapparaat van haar campagnebureau ontving de afgevaardigde van de staat New York een bedreigende boodschap. In Virginia was afgevaardigde Thomas Perriello het doelwit. Bij zijn broer werd een gasleiding stukgemaakt nadat een website van sympathisanten van de conservatie beweging 'Tea Party' zijn adres had gepubliceerd. Volgens de Democratische fractieleider Steny Hoyer zijn zowat tien Kamerleden het slachtoffer van bedreigingen of geweldplegingen. Hij voegt daaraan toe dat bepaalde dreigementen "zeer erg" zijn. Hoyer adviseert Democratische collega's die zich bedreigd voelen naar de politie te stappen met het oog op bescherming. De FBI en de politie van Capitol Hill onderzoeken de feiten.