Dat schrijft dinsdag de krant Politiken. Volgens de overheid werd dit enkel gedaan wanneer dit de enige manier was om de identiteit van de asielzoekers te achterhalen. Dat nam blijkbaar veel tijd in beslag, want veel kinderen moesten een maand lang wachten voor ze hun mobieltje terugkregen. De ter zake bevoegde chef versprak op televisie dat dit in de toekomst "sneller" zal gebeuren.

De Deense organisatie Save the Children noemde het politieoptreden "problematisch", want "kinderen zijn vaak kwetsbaarder dan volwassenen en hun gsm is vaak hun enige verbinding met hun ouders".

De linkse partij Enhedslisten (Eenheidslijst) noemde de praktijk van de pot gerukt. "Die kinderen zijn sowieso al alleen en als men hun gsm afpakt, valt alle mogelijkheid weg om contact met hun familie, vaak duizenden kilometer verderop, te onderhouden", aldus woordvoerster Pernille Skipper. (Belga/TE)

Dat schrijft dinsdag de krant Politiken. Volgens de overheid werd dit enkel gedaan wanneer dit de enige manier was om de identiteit van de asielzoekers te achterhalen. Dat nam blijkbaar veel tijd in beslag, want veel kinderen moesten een maand lang wachten voor ze hun mobieltje terugkregen. De ter zake bevoegde chef versprak op televisie dat dit in de toekomst "sneller" zal gebeuren. De Deense organisatie Save the Children noemde het politieoptreden "problematisch", want "kinderen zijn vaak kwetsbaarder dan volwassenen en hun gsm is vaak hun enige verbinding met hun ouders". De linkse partij Enhedslisten (Eenheidslijst) noemde de praktijk van de pot gerukt. "Die kinderen zijn sowieso al alleen en als men hun gsm afpakt, valt alle mogelijkheid weg om contact met hun familie, vaak duizenden kilometer verderop, te onderhouden", aldus woordvoerster Pernille Skipper. (Belga/TE)