De marechaussee, een politiedienst met militaire status, had de situatie snel onder controle. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, weet RTL, maar volgens de NOS zijn er geen slachtoffer gevallen tijdens het incident, dat hoop en al een halfuur heeft geduurd.

Hoeveel vertraging het oponthoud teweeg heeft gebracht, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van Schiphol meldt aan de NOS dat het betrekkelijk rustig is op de luchthaven en dat de gevolgen voor het vliegverkeer meevallen.

De verdachte is afgevoerd, meldden getuigen. Het gaat om een 51-jarige Canadees. Er zijn geen explosieven aangetroffen. Hij is opgesloten voor verder onderzoek. Bronnen melden aan de NOS dat het gaat om een verwarde man.

De marechaussee, een politiedienst met militaire status, had de situatie snel onder controle. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, weet RTL, maar volgens de NOS zijn er geen slachtoffer gevallen tijdens het incident, dat hoop en al een halfuur heeft geduurd. Hoeveel vertraging het oponthoud teweeg heeft gebracht, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van Schiphol meldt aan de NOS dat het betrekkelijk rustig is op de luchthaven en dat de gevolgen voor het vliegverkeer meevallen.De verdachte is afgevoerd, meldden getuigen. Het gaat om een 51-jarige Canadees. Er zijn geen explosieven aangetroffen. Hij is opgesloten voor verder onderzoek. Bronnen melden aan de NOS dat het gaat om een verwarde man.